Pod lupom akademsko napredovanje direktorice KCUS-a

Inspektori ušli na Medicinski fakultet, provjerava se diploma Sebije Izetbegović

Hronika11.06.21, 11:10h

Inspektori ušli na Medicinski fakultet, provjerava se diploma Sebije Izetbegović
Podsjećamo, direktorica KCUS-a našla se u središtu nove afere jer je sumnjivo kako je završila 10 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu, a koja su joj zatim, za sada prema neutvrđenim informacijama, priznata u Sarajevu

 

Inspektori  Kantonalne uprave za inspekcijske poslove (KUIP) ušli su jučer na Medicinski fakultet u Sarajevu gdje obavljaju provjeru akademskog obrazovanja Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.

 

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove, nakon što nije dobila zahtjev Vlade KS, formirala je predmet na inicijativu v.d. direktora KUIP-a Adisa Mešića. Avaz saznaje da na Medicinskom fakultetu nadzor obavljaju dva inspektora.

 

Zahtjev je formiran još prošle sedmice ali se čekao povratak inspektora s seminara u Neumu.

 

Podsjećamo, direktorica KCUS-a našla se u središtu nove afere jer je sumnjivo kako je završila 10 ispita na postdiplomskom studiju u Zagrebu, a koja su joj zatim, za sada prema neutvrđenim informacijama, priznata u Sarajevu.

 

Sporno je kako je studij upisala 2. marta 1993. godine, a već 19. marta položila prvi ispit.

 

Tačnije, prvi ispit položila je za 17 dana. Ranije je iz ove ustanove u Zagrebu rečeno da Sebija uopće nije bila registrirani postdiplomac.

 

Inspekciju zanima Sebijino akademsko napredovanje.


(DEPO PORTAL/dg)Komentari - Ukupno 132

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još