Američki san

Nisu ga primili na Akademiju u Sarajevu, ali jesu u New Yorku: Goran Popović uspješno diplomirao

Kultura11.06.21, 08:25h

Nisu ga primili na Akademiju u Sarajevu, ali jesu u New Yorku: Goran Popović uspješno diplomirao
Interesantno je kako su istu akademiju pohađali poznati glumci Kirk Douglas i Robert Redford

 

Mladi Mostarac Goran Popović diplomirao je na Akademiji dramskih umjetnosti u New Yorku, što je obznanio objavom na svom Facebook profilu.


Kako napominje mostarski portal Pogled.ba interesantno je kako su istu akademiju pohađali poznati glumci Kirk Douglas i Robert Redford kao i uostalom naš mladi Mostarac.


Ovo je velika stvar za grad Mostar i okolicu prvenstveno zbog glumačke aktivnosti i uspjeha kojom se ne može podičiti baš svaki stanovnik grada na Neretvi.


“Moje putovanje na AADA-i je službeno završeno. Sada sam diplomirani glumac i alumni Američke akademije dramskih umjetnosti!”, napisao je Goran u objavi.


Popović je po struci profesor engleskog jezika i književnosti, a kada je riječ o dramskoj umjetnosti, sreću je prvenstveno okušao na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti, međutim, bezuspješno. No ovaj put vrata američke filmske industrije su mu širom otvorena.


Nakon svega  aplicirao je  na natječaj Akademije u New Yorku te je poslije audicije ubrzo primljen, a kako bi osigurao dovoljno novčanih sredstava za pokrivanje troškova boravka u SAD-u, pokrenuo je crowdfunding kampanju.


“Bila mi je čast i zadovoljstvo što sam proveo dvije godine u New Yorku s ovim fantastičnim, talentiranim i hrabrim glumcima. Mnogo vjerujem u ovu generaciju glumaca, jer smo usred ove nesretne pandemije, kada je čitav svijet stao, nastavili da se borimo protiv nje našim stvaralaštvom i umjetnošću”, kazao je Popović za Pogled.ba.


Dalje u objavi otkrio je kako su u dvije godine uspjeli iskusiti film i teatar u svim formama te da su uspjeli iznijeti tu umjetnost “hrabro i puni nade, ljubavi i želje za stvaranjem”.


Goran se na kraju zahvalio svojoj majci, sestri i baki, gradu Mostaru i Američkoj akademiji dramskih umjetnosti na punoj stipendiji i bezuvjetnom povjerenju.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još