novi detalji

Akcija Skuter III: Zbog nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima uhapšeno pet osoba

Hronika10.06.21, 15:44h

Akcija Skuter III: Zbog nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima uhapšeno pet osoba
Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za nedozvoljeni promet akciznih proizvoda BiH, navodi se između ostalog u saopćenju Tužilaštva BiH

 

Po nalogu Tužilaštva BiH, policijski službenici SIPA-e su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Tuzlanskog kantona, Zeničko-dobojskog i Kantona Sarajevo izvršili pretrese na 11 lokacija na području Tuzle, Lukavca, Pelagićeva, Šamca, Zavidovića, Prnjavora i općine Ilidža i lišili slobode pet osumnjičenih osoba, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

 

U saopćenju se navodi da je prilikom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta veća količina rezanog duhana i cigareta bez akciznih markica, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta od rezanog duhana, veća količina novca za koji se osnovano sumnja da je stečen nezakonitom prodajom cigareta i duhanskih proizvoda, mobilni telefoni, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

 

Osobe koje su pod istragom u okviru navedenog predmeta, osumnjičene su za nedozvoljeni  promet  akciznih proizvoda BiH, navodi se između ostalog u saopćenju Tužilaštva BiH.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!