'konakovićeva vlada ne mari za pošten kadar'

Izudin Bajrović više nije direktor NP Sarajevo, oglasio se SBB: Smijenjen je isključivo zbog politike!

Kultura04.06.21, 13:10h

Izudin Bajrović više nije direktor NP Sarajevo, oglasio se SBB: Smijenjen je isključivo zbog politike!
Dodatno, vrlo je indikativno, navode iz ove stranke, i to da „trojka“ i njenih sedam ili osam neovisnih pratilaca brutalno smjenjuje sve kadrove koje je predlagao SBB (među kojima je znatan broj nestranačkih ličnosti), dok u isto vrijeme bez problema na pozicijama ostaju direktori koji su iz SDA i DF-a

 

Smjenom proslavljenog bh. glumca i vrlo uspješnog menadžera Izudina Bajrovića s mjesta direktora Narodnog pozorišta Sarajevo Konakovićeva vlada pokazala je da joj nije stalo do pametnih, stručnih i poštenih kadrova, saopćeno je iz Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Kantona Sarajevo.

 

Kako se navodi, budući da je Bajrović velikan bh. glumišta, bez ikakvog valjanog profesionalnog razloga, otjeran je isključivo zbog politike.

 

-Također, kada je u pitanju Bajrović, vrlo je neprincipijelno to što „trojka“ u javnosti govori da priliku treba dati dokazanim i stručnim kadrovima, bez obzira na političku stranku kojoj pripadaju, a u isto vrijeme rade potpuno suprotno i velikane i dokazane stručnjake tjeraju s pozicija. Građanima BiH uopće ne treba predstavljati gospodina Bajrovića, ali kroz njegov slučaj treba ukazati na politiku „trojke“ koja takvom čovjeku ne dozvoljava da nastavi obnašati mandat na koji je legalno izabran, ističe se u saopćenju za javnost KO SBB-a.

 

Dodatno, vrlo je indikativno, navode iz ove stranke, i to da „trojka“ i njenih sedam ili osam neovisnih pratilaca brutalno smjenjuje sve kadrove koje je predlagao SBB (među kojima je znatan broj nestranačkih ličnosti), dok u isto vrijeme bez problema na pozicijama ostaju direktori koji su iz SDA i DF-a.

 

-Posebno je pitanje zašto je Bajrović smijenjen odlukom Vlade KS, a ne Upravnog odbora, što uopće nije zakonska procedura. SBB je, dok je bio u Vladi KS, davao pozicije nestranačkim ličnostima ili, pak, pojedincima koji su bliski NiP-u, kakav je slučaj s direktorom Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, i smatramo da je šteta što nova vlast u KS ukida takvu praksu društva jednakih šansi, zaključuje se u saopćenju za javnost SBB-a. 

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 70

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još