Sud BiH proglasio sve dokaze nezakonitim

Alešević nakon oslobađajuće presude pozvao Gordanu Tadić da podnese ostavku: 'Padaju montirane optužnice'

Hronika02.06.21, 19:50h

Alešević nakon oslobađajuće presude pozvao Gordanu Tadić da podnese ostavku: 'Padaju montirane optužnice'
Advokat Ifet Feraget koji je zastupao Aleševića u ovom slučaju kaže za Patriju da je Sud BiH proglasio sve dokaze nezakonitim po njegovom prigovoru

 

Po izlasku iz Suda BiH Nermin Alešević kojeg je danas Sud BiH oslobodio optužbi za davanje dara, a Marka Pandžu za primanje dara, obukao je majicu sa jasnom porukom.

 

„Padaju montirane optužnice, podnesi ostavku iz moralnih razloga Gordana Tadić. Pravda stiže. Milan Tegeltija x, Gordana Tadić, Sanin Bogunić?“, napisano je na majici.

 

Podsjećamo, Tegeltija je podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTV-a u decembru 2020. godine.  

 

Advokat Ifet Feraget koji je zastupao Aleševića u ovom slučaju kaže za Patriju da je Sud BiH proglasio sve dokaze nezakonitim po njegovom prigovoru.

 

"Iz razloga što je Tužilaštvo Aleševića saslušalo kao svjedoka, a postojale su već okolnosti da se radi o osumnjičenom. Kad je neko osumnjičen onda ima pravo da šuti ili laže, a kad je svjedok onda mora da govori i na taj način su došli do informacija na osnovu kojih su nastavili dalje pribavljati dokaze i kad su sve to pribavili onda je on postao osumnjičeni. Kad je počelo suđenje, ja sam istekao prigovor i Sud ih je prihvatio", kazao je Feraget.

 

Dodaje da je u svojoj završnoj riječi sve rekao, kao i da "ova zemlja leži na korupciji, ako se ne zaustavi nastavit će se propadanje."

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!