BILO GDJE I BILO KAD

Čekajući sadaka-vakcine u BiH, Vučić opet širom otvorio vrata: Od sutra se bh. građani mogu besplatno vakcinisati u Srbiji

Front02.06.21, 14:32h

Čekajući sadaka-vakcine u BiH, Vučić opet širom otvorio vrata: Od sutra se bh. građani mogu besplatno vakcinisati u Srbiji
“Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije”, rekao je Vučić ističući da Srbija ima dovoljno vakcina, kao i da je ta zemlja u dvadesetak dana uspjela vakcinisati novih oko 630.000 – 640.000 građana

 

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je novinarima da će svi građani BiH od sutra, bilo gdje i bilo kad, u Srbiji moći besplatno da se vakcinišu i dobiju certifikat kao i građani Srbije, prenosi Tanjug.

 


Vučić je, nakon sastanka sa delegacijom bh. entiteta Republika Srpska, koju predvode predsjedavajući Predsjedništvom Bosne i Hercegovine Milorad Dodik i predsjednica RS-a Željka Cvijanović, rekao da će građani Republike Srpske i iz cijele BiH moći kao i građani Srbije da se vakcinišu gdje god hoće, u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Loznici i bilo kom drugom gradu ili pograničnom mjestu, prenosi Aljazeera Balkans.


Besplatna vakcinacija


“Mogu potpuno besplatno da se vakcinišu i da dobiju sertifikat o tome kao i građani Srbije”, rekao je Vučić ističući da Srbija ima dovoljno vakcina, kao i da je ta zemlja u dvadesetak dana uspjela vakcinisati novih oko 630.000 – 640.000 građana.


Predsjednik Srbije je poručio da Srbija ima dovoljno vakcina za cijeli region i pozvao građane BiH da se vakcinišu.


Također, poručio je da će Srbija nastaviti da pomaže Republiku Srpsku u skladu Zakonom o specijalnim vezama i Dejtonskim sporazumom, ne kršeći nijednu međunarodnu normu, a pokazujući poštovanje i ljubav prema Republici Srpskoj.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 82

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još