prijateljski susret

Nogometna reprezentacija BiH večeras na Grbavici protiv Crne Gore

Sport02.06.21, 12:39h

Nogometna reprezentacija BiH večeras na Grbavici protiv Crne Gore
Golman nogometne reprezentacije Ibrahim Šehić nada se da će naš tim doći do pobjede

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Grbavica odigrati prijateljski susret protiv selekcije Crne Gore.

 

Oba tima u ovu utakmicu ulaze bez svojih najboljih igrača i izvjesno je da će probati mlađe i neiskusne fudbalere.

 

Selektor nogometne reprezentacije BiH Ivaylo Petev na sinoćnjoj press konferenciji govorio je o formaciji u kojoj će naš tim igrati na ovom susretu:

 

“Vidjet ćete na koji ćemo način igrati, ne bih sada govorio o tome. Želim da odigramo dobru utakmicu, da budemo odgovorni i da pobijedimo. S obzirom na to da na spisku imamo dosta novih igrača isprobat ćemo ih sve. Ipak, važno je da održimo naš sistem igre i da napredujemo.“

 

Golman nogometne reprezentacije Ibrahim Šehić nada se da će naš tim doći do pobjede.

 

“Dugo nismo pobijedili i mnogo smo o tome razgovarali. Želimo da konačno pobijedimo i ove dvije utakmice dobra prilika za to. Pozitivni rezultati su važni i radi samopouzdanja koje će nam sigurno trebati u kvalifikacijama“, rekao je Šehić.


Nogometna reprezentacija BiH se susreće drugi put s Crnogorcima

 

Ovo će ujedno biti prilika da nogometna reprezentacija BiH proba nove taktičke zamisli i pokuša pronaći rješene za igrački kadar za nastavk kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo.

 

Nogometna reprezentacija BiH i Crne Gore do sad su se sastale samo jednom, 8. maja 2018. godine kad su se od bh. dresa oprostili Emir Spahić, Vedad Ibišević i Zvjezdan Misimović, a meč je završen bez golova.

 

Pravdu na ovom meču dijelit će Novak Simović iz Srbije, a susret između Bosne i Hercegovine i Crne Gore igra se večeras sa početkom od 18 sati.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!