Pod pokroviteljstvom Saveza FBiH

Konjički klub 'Pegasos': Nastavlja se sezona takmičenja u jahanju, ali bez publike

Sport01.06.21, 14:11h

 Konjički klub 'Pegasos': Nastavlja se sezona takmičenja u jahanju, ali bez publike
Prateći upute Kriznog štaba FBiH, takmičenje će se odvijati bez publike, a live nastupe moguće je pratiti na društvenim mrežama Konjičko rekreativnog centra "Pegasos"

 

Sezona takmičenja u jahanju bit će nastavljena u subotu, 5. juna, u Konjičko rekreativnom centru "Pegasos", 2. kolom Kupa Federacije BiH u dresurnom jahanju "Pegasos 2021".

 

Takmičenje je u tehničkoj organizaciji Konjičkog kluba "Pegasos" Sarajevo, pod pokroviteljstvom Saveza Federacije BiH.

 

Pred FEI sudijom iz Slovenije Dorom Merkun, u osam utakmica nastupit će takmičarski parovi iz Federacije BiH u kategorijama KUP i otvorenih utakmica djece, juniora, seniora, kategoriji "Mladi konj" i Paradressage.

 

Dresurno jahanje smatra se najvišim dostignućem uvježbanosti konja i 'umjetnošću konjičkog sporta' te se koristi kao temelj za sve druge discipline. Na takmičenjima, od konja i jahača se očekuje da izvedu serije unaprijed određenih figura, a sudije ocjenjuju tačnost, preciznost i uvježbanost konja i jahača.

 

Prateći upute Kriznog štaba FBiH, takmičenje će se odvijati bez publike, a live nastupe moguće je pratiti na društvenim mrežama Konjičko rekreativnog centra "Pegasos", saopćili su organizatori.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!