Burna rasprava u Skupštini KS oko vakcinacije

Biščević Tokić: Vi ste sada ministar! Vranić: Jednom sedmično, kad ugrabim vremena, uradim operaciju!

Front31.05.21, 15:38h

Biščević Tokić: Vi ste sada ministar! Vranić: Jednom sedmično, kad ugrabim vremena, uradim operaciju!
Biščević Tokić je poručila da bi voljela da joj je ministar Vranić odgovorio kakav je njegov ugovor o radu: 'Da li je prijavljen na 40 sati radnog vremena, ili mu je umanjeno radno vrijeme, pa jedan dio radi u Općoj bolnici?'

 

Pitanje je po kom osnovu se vakcinisao ministar zdravstva KS Haris Vranić, pitaju se iz SDA. Vranić odgovara, zaposlen je u Opštoj bolnici, tako da spada u grupu zdravstvenih radnika.

 

Ako je zaista tako, zastupnica Jasmina Biščević Tokić kaže da Vraniću duguje izvinjenje.

 

“Kada je riječ o tome da spadate u prioritetnu grupu kao zdravstveni radnik, ja vas moram podsjetiti da od 5.1. niste više zdravstveni radnik nego ste ministar u Vladi KS”, konstatovala je Jasmina Biščević Tokić, zastupnica SDA u Skupštini KS, te dodala da Vranić, bez obzira što jeste profesor i ljekar, trenutno ne obavlja takvu funkciju.

 

U odgovoru na ovu konstataciju Vranić je poručio da će zdravstveni radnik biti sve do penzionisanja, te da je imao susret sa Covidom.

 

“Ako niste znali, ja jednom sedmično, kada ugrabim vremena, ja u Općoj bolnici uradim operaciju zbog toga što sam takav i ugovor sklopio, da ne budem izuzet od svoje prakse”, rekao je ministar Haris Vranić.

 

Na ovaj odgovor Biščević Tokić je poručila da bi voljela da joj je ministar Vranić odgovorio kakav je njegov ugovor o radu.

 

Dodala je da će na poslaničkim pitanjima to i pitati.

 

“Da li je prijavljen na 40 sati radnog vremena, ili mu je umanjeno radno vrijeme, pa jedan dio radi u Općoj bolnici? Ako sam pogriješila i ogriješila se o ministra Vranića, ja ću se javno izvniti, kada sam rekla da nije zdravstveni radnik, nego da je od 5.1. ministar zdravstva”, potcrtala je Biščević Tokić.

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još