FOTO/ Magazin 'Stav' donosi dokumentaciju

Zagrebački indeks Sebije Izetbegović: Kurjakova supruga upisivala petice, prosjek 4,7

Hronika27.05.21, 20:04h

Zagrebački indeks Sebije Izetbegović: Kurjakova supruga upisivala petice, prosjek 4,7
Stav je ekskluzivno objavio dokumentaciju koja se odnosi na period njenog studija u Zagrebu

 

Prof. dr. Sebija Izetbegović, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, proteklih je dana bila izložena udarima kroz koji se pokušavala dovesti u pitanje njena akademska i naučna karijera, kao i općenito studij medicine.

 

Posljednji u nizu pokušaja diskreditacije završava se tako što je prof. dr. Izetbegović dokumentacijom dokazala da ne postoji ništa sporno u vezi s njenim diplomama, kao i time da se akademik Asim Kurjak danas "sjetio" da jeste bio njen mentor na doktoratu, piše Stav.

 

Prema navodima u brojnim medijima i Kurjakovim javnim istupima, javnost je stekla utisak da Kurjak uopće ne poznaje Izetbegović, da joj nije bio mentor... Išlo se čak do te mjere da se postavljalo pitanje da li je uopće magistrirala i doktorirala.

 

Stav je ekskluzivno objavio dokumentaciju koja se odnosi na period njenog studija u Zagrebu.

 

Zagrebački indeks prof. dr. Sebije Izetbegović, koji se nalazi u Arhivi Medicinskog fakulteta u Sarajevu, najoštrije demantira laži koje posljednjih dana po medijima iznosi prof. dr. Asim Kurjak. Prosjek ocjena deset položenih predmeta u Zagrebu bio je 4,7. Pojašnjenja radi, u Hrvatskoj se na visokoškolskim ustanovama ocjenjuje od jedan do pet.

 

index-sebija-izetbegovic-zagreb

 

Osam predmeta Sebija Izetbegović položila je čistom peticom, jedan predmet četvorkom i jedan trojkom. Studij je polagala na engleskom jeziku, a u indeksu i piše gdje – kod prof. dr. Asima Kurjaka na Ultrasound in Clinical Medicine. Prof. dr. Biserka Funduk Kurjak, supruga akademika Kurjaka, upisala je 6. maja 1993. jednu od osam petica u zagrebački indeks Sebije Izetbegović. Predmet: FEMALE INFERTILITY. Ocjena: EXCELLENT (5).

 

sebija-izetbegovic-index-1

 

Prof. dr. Asim Kurjak ustvrdio je da "Sebija Izetbegović nije studirala u Zagrebu, inače bi on to morao znati".

 

- U to vrijeme dva postdiplomska studija bila su u Zagrebu, iz ultrazvučne dijagnostike na engleskom i hrvatskom jeziku. Oba postdiplomska studija sam vodio ja, niti jedan, kategorički tvrdim, nije ni upisala ni završila Izetbegović - rekao je Kurjak, koji je nekoliko dana ranije pokušao na Face TV-u kod Senada Hadžifejzovića također osporiti njene akademske reference.

 

No u arhivi Medicinskog fakulteta UNSA novinari Stava su pronašli zagrebački indeks prof. Sebije Izetbegović. Pišu da ih je na to uputio sam Asim Kurjak, koji je rekao da se "sve da vrlo lako utvrditi, samo neka se ode u arhiv Medicinskog fakulteta u Sarajevu".

 

Postdiplomski studij kćerka Islama i Bisere, rođena 6. aprila 1960, Muslimanka po nacionalnosti, Sebija Izetbegović upisala je 2. marta 1993. u Zagrebu na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Upis je izvršen na temelju dokumenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

 

sebija-izetbegovic-svjedocanstvo

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 222

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još