Odgovor potpisao v.d. dekana prof. dr. Mirsad Dorić

Povodom špekulacija o diplomama prof. dr. Sebije Izetbegović: Oglasio se i Medicinski fakultet u Sarajevu

Hronika25.05.21, 17:50h

Povodom špekulacija o diplomama prof. dr. Sebije Izetbegović: Oglasio se i Medicinski fakultet u Sarajevu
Obavještavamo Vas da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjeduju svu autentičnu dokumentaciju akademskog osoblja uposlenog na Fakultetu, uključujući i prof. dr. Sebiju Izetbegović , saopćeno je s Medicinskog fakulteta

 

Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu odgovorio je na pitanje koje se odnosi na provjeru autentičnosti diploma i akademskog napretka prof. dr. Sebije Izetbegović nakon posljednjih informacija da njena specijalizacija ili magisterij (postdiplomski) nisu validni.

 

U svom odgovoru, koji potpisuje v.d. dekana prof.dr. Mirsad Dorić, navodi sljedeće:

 

- Obavještavamo Vas da Medicinski fakultet Univerziteta u Sarajevu posjeduju svu autentičnu dokumentaciju akademskog osoblja uposlenog na Fakultetu, uključujući i prof. dr. Sebiju Izetbegović (diploma o završenom Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Matične knjige sa evidencijom odbranjenih magistarskih radova i doktorskih disertacija, kao i sve odluke o izborima u akademska zvanja), navodi se u odgovoru.

 

S obzirom da se pojedinim medijima obratilo nekoliko studenata Medicinskog fakulteta koji bi željeli dobiti odgovor da li im predaje profesorica koja ima uredno i zakonito akademsko zvanje, s Medicinskog fakulteta su kako kažu „u najmanju ruku iznenađeni pojedinim medijskim konstatacijama i navodnim upitima studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu“.

 

- Obzirom da su predstavnici studenata svih akademskih godina članovi Nastavno-naučnog vijeća sa pravom glasa i imaju uvid u sva imenovanja i napredovanja njihovih nastavnika, stoji u odgovoru Medicinskog fakulteta u Sarajevu, piše Patria.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 124

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još