Nam preuzeo odgovornost za dešavanja u FK Sarajevo

Dušan Hodžić nakon torture napustio Sarajevo, Sabrina Buljubašić ponudila ostavku prije dvije sedmice

Sport25.05.21, 16:20h

Dušan Hodžić nakon torture napustio Sarajevo, Sabrina Buljubašić ponudila ostavku prije dvije sedmice
Neupitna je želja za ulaganjem od strane Nama, tako da je nedavno isplaćena jedna plata igračima. Dešava se da sredstva ne budu na raspolaganju, ali FK Sarajevo nikom nije ostao dužan, kazao je predsjednik UO FK Sarajevo

 

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo osudilo je napad grupe navijača na igrače tog kluba tokom jučerašnjeg treninga u Trening kampu na Butmiru.

 

Tom prilikom Dušan Hodžić je zadobio udarac, te odmah i napustio glavni bh. grad.

 

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Damir Kasum na današnjoj pres-konferenciji, kojoj su prisustvovali direktorica Sabrina Buljubašić, članovi UO Hajrudin Kapetanović i Elvir Lemeš, te prvotimci Krste Velkoski, Amer Dupovac i Vladan Kovačević, kazao je da osuđuju svaki oblik nasilja prema igračama.

 

- Mi, sportski radnici svjesni smo toga da smo pod većim pritiskom, navikli smo na svakakve prijetenje, međutim fizičko nasilje je nešto što prelazi tu granicu tolerancije - kazao je Kasum.

 

Osvrnuo se na aktuelnu situaciju u klubu nakog gubitka titule, finansijske probleme, kao i tranzicijski period većinskih vlasnika kluba, s Malezijca Vincenta Tana na Vijetnamca Nguyena Hoai Nama.

 

Po mišljenju Kasuma, desila se suštinska greška, uvela se demokratizacija po kojoj su neki rukovodioci dobili preveliku slobodu.

 

- Neupitna je želja za ulaganjem od strane Nama, tako da je nedavno isplaćena jedna plata igračima. Dešava se da sredstva ne budu na raspolaganju, ali FK Sarajevo nikom nije ostao dužan - kazao je predsjednik UO FK Sarajevo.

 

Naveo da je direktorica Sabrina Buljubašić prije dvije sedmice ponudila ostavku Namu, ali da je to on odbio. Također je naglasio da su ostavke svih ostalih članova Uprave na raspolaganju Namu.

 

Na početku pres-konferencije medijima se video linkom obratio Nguyen Hoai Nam, koji je preuzeo odgovornost za dešavanja u klubu, kazavši da zbog pandemije koronavirusa nije mogao stalno biti prisutan u Sarajevu.

 

- Upravo zbog toga su se dešavale greške, a jedna od najvećih je izgubljena titula - kazao je Nam.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!