IZLOŽBE/ ZVONO U CHARLAMI

Islamska prošlost u radovima beogradske umjetnice Sandre Bartolić

DEPO Art24.05.21, 09:59h

Islamska prošlost u radovima beogradske umjetnice Sandre Bartolić
Čuvena galerija "Zvono" nastavlja sa radom u novome prostoru; gostoprimstvo joj pruža druga čuvena galerija u Sarajevu Charlama. Prva izložba u ovome prostoru su radovi beogradske umjetnice Sandre Bartolić

 

"Naredne susrete zakazujemo u galeriji Charlama u Skenderiji gdje će Zvono povremeno koristiti dio prostora i već sljedeće sedmice upriličiti prvu izložbu u novom ambijentu, kažu u svojoj najavi organizatori iz "Zvona".

 

Po prvi put samostalno svoje radove predstavit će beogradska autorica Sandra Bartolić.

 

Riječ je o ekonomistici rođenoj 1986. godine u Beogradu, koja se uz profesionalno bavljenje turizmom i hotelijerstvom godinama amaterski bavi slikanjem.

 

Njeni radovi postavljeni na društvenim mrežama privukli su pažnju Jusufa Hadžifejzovića te ju je pozvao da bude učesnica Mileševske kolonije u Prijepolju na kojoj je učestvovao i Saša Bukvić. Mileševski susret zaključen je dogovorom o sarajevskoj izložbi Sandre Bartolić.

 

Sandra Bartolić slika akrilikom na platnu. Njeni radovi inspirisani su islamskom prošlošću i kako kaže rajskim cvijećem koje sanja.


Otvaranje izložbe biće upriličeno u utorak, 25. maja u 19 sati.

 

Zvono postavke u Charlami (Skenderija, Terezije bb) moći će se pogledati svakog dana osim nedjelje od 12 do 15 sati.

 

(DEPO Portal/ak)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još