Video/ Ponovo ispisuje historiju

Simone Biles prva žena koja je izvela dvostruki premet Jurčenko

Sport23.05.21, 15:36h

Simone Biles prva žena koja je izvela dvostruki premet Jurčenko
Za dvostruki premet Jurčenko, Biles je došla na dasku okrenuta leđima i odbila se rukama prema spravi te započela dvostruki salto u nakošenom položaju

 

Četvorostruka olimpijska šampionka u gimnastici, Amerikanka Simone Biles, postala je prva žena koja je izvela dvostruki premet Jurčenko, što je samo uljepšalo njenu pobjedu u višeboju na US Klasiku u Indianapolisu.

 

Biles, koja se poslednji put takmičila na Svjetskom prvenstvu u oktobru 2019., osvojila je u višeboju 58,4 bodova, ostavivši iza sebe Jordan Chiless, iako je pala na dvovisinskom razboju.

 

Za dvostruki premet Jurčenko, Biles je došla na dasku okrenuta leđima i odbila se rukama prema spravi te započela dvostruki salto u nakošenom položaju.

 

„Mislila sam to da uradim kao na treningu, da ne pretjeram ni sa čim, jer imam tendenciju čim dignem ruku da otežam stvari“, rekla je 24-godišnja Biles za NBC.

 

Simone je osvojila najviše ocjene za vježbu na gredi, u parteru i u preskoku na US Klasiku, prvom od tri velika takmičenja prije početka Olimpijskih igara, 23. jula.

 

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!