Očekuje se povećanje letačkih aktivnosti

'Brzi odgovor': Komšić će prisustvovati vojnoj vježbi na Manjači

Front19.05.21, 15:44h

'Brzi odgovor': Komšić će prisustvovati vojnoj vježbi na Manjači
U narednim danima očekuje se dalje povećanje letačkih aktivnosti, kao i intenziteta pokreta pripadnika OS BiH i SAD

 

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić u subotu će prisustvovati vojnoj vježbi "Brzi odgovor 21" koja se održava na Manjači, saznaje Fena iz njegovog ureda.

 

Kako je saopćeno danas iz Ministarstva odbrane Bih, Drugog dana vježbe "Brzi odgovor 21" pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država nastavili su s početnim vježbovnim aktivnostima, koje će se u narednim danima proširiti u veće združeno djelovanje.

 

Pripadnici deklarirane Bataljunske borbene grupe lakog pješaštva OS BiH u utorak, na poligonu Manjača u jutarnjim datima su se pridružili američkim vojnicima u kvalifikacijskih bojevim gađanjem pješačkim naoružanjem, koji su na ovoj aktivnosti od ponedjeljka. Cilj bojevih gađanja je da provjere svoje sposobnosti upotrebe naoružanja u borbenim uvjetima.

 

U narednim danima očekuje se dalje povećanje letačkih aktivnosti, kao i intenziteta pokreta pripadnika OS BiH i SAD, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 90

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još