Pretresi na dvije lokacije

Sarajevska policija provela akciju 'Lane', ima uhapšenih: Oduzeti droga, oružje, rokovnik s evidencijama...

Hronika18.05.21, 10:50h

Sarajevska policija provela akciju 'Lane', ima uhapšenih: Oduzeti droga, oružje, rokovnik s evidencijama...
Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osobom inicijala S.H. s ciljem dokumentovanja opisanih krivičnih djela, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu

 

Provodeći operativnu akciju kodnog naziva "Lane", policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga - Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u 17:05 sati u ulici Bužimska u sarajevskoj općini Novi Grad izvršili pretres osobe inicijala A.aA., rođen 1991. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

 

Tom prilikom kod njega je pronađen i oduzet jedan paketić sa suhom zeljestom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu i jedan paketić sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid. U vezi navedenog, na osnovu pribavljene Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, na području općine Novi Grad Sarajevo, izvršen je pretres kuće, okućnice i pratećih prostorija koju koristi S. H., rođen 1983. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Prilikom pretresa je pronađeno i oduzeto sljedeće:

 

– pištolj cal. 6,35 mm sa okvirom i 6 metaka istog kalibra,

 

– pištolj sa natpisom “BBM” sa okvirom, bez municije,

 

– pištolj marke “EKOL P29”, cal. 9 mm, sa okvirom i 5 metaka,

 

– 73 metka različitog kalibra,

 

– 2 digitalne vage,

 

– jedna plastična drobilica,

 

– oko 350 grama materije koja asocira na opojnu drogu spid,

 

– oko 70 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

 

– 41 paketić sa suhom zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu,

 

– 7 mobilnih telefona i

 

– 2 rokovnika sa evidencijama.

 

Na mjestu događaja su, pore gore navedenih osoba, zatečeni M. M. (rođen 1997.godine u Velikoj Britaniji, nastanjen u Sarajevu) i N. K. (rođen 1994. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen).

 

Izvršenim pretresom kod M. M. je pronađeno i oduzeti šest paketića sa materijom koja asocira na opojnu drogu spid, dok je od N. K. oduzeta jedna metalna kutija sa dva paketića sa materijom koja asocira na opojne droge marihuanu i spid.

 

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih doga” i “Nedozvoljeno držanje oružja i municije bez odobrenja nadležnog organa”, osoba inicijala S. H. je uhapšena i predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Protiv osoba inicijala A. A., M. M. i N. K. će biti dostavljen službeni izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

 

Policijski službenici nastavljaju kriminalističku obradu nad osobom inicijala S.H. s ciljem dokumentovanja opisanih krivičnih djela, nakon čega će biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!