nad licem u toku kriminalistička obrada

SIPA u KS uhapsila jednu osobu zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama, evo šta su otkrili prilikom pretresa

Hronika17.05.21, 18:30h

SIPA u KS uhapsila jednu osobu zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama, evo šta su otkrili prilikom pretresa
Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene i pomoćne objekte, dva putnička motorna vozila i osobu

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, u saradnji sa policijskim službenicma MUP-a Kantona Sarajevo, na području tog kantona pretresli jednu lokaciju i lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

 

Postupajući po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, policijski službenici SIPA-e pretresli su stambene i pomoćne objekte, dva putnička motorna vozila i osobu, te su tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli određenu količinu nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu amfetamin, mobilne telefone, pušku, pistolj, municiju različitog kalibra i druge predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

 

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA-e i nad njom je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u daljnju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e. 

 

(Fena/mr)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!