dali iskaze

Anesteziolozi koji su dali otkaz u KCUS-u saslušani u Tužilaštvu BiH

Hronika17.05.21, 16:49h

Anesteziolozi koji su dali otkaz u KCUS-u saslušani u Tužilaštvu BiH
Najmanje sedam anesteziologa je dalo prije nekoliko dana iskaze i državnom tužiocu, a na poziv iz ove pravosudne institucije

Više od pola anesteziologa koji su 5. maja dali otkaz u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) saslušani su prije nekoliko dana u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, saznaje "Avazov" portal.

 

Formirali predmet o dešavanjima u ovoj ustanovi

 

Oni su ranije iskaze dali i Tužilaštvu Kantona Sarajevo koje je formiralo predmet o dešavanjima u ovoj ustanovi nakon pisma koje je objavljeno u javnosti, a u njima anesteziolozi upozoravaju na katastrofalne uvjete rada i korištenje neadekvatnih "malina respiratora" na Covid pacijentima.

 

Prema informacija "Avaza", najmanje sedam anesteziologa je dalo prije nekoliko dana iskaze i državnom tužiocu, a na poziv iz ove pravosudne institucije. Ostalih šest iskaze bi trebalo dati u narednim danima. Istragu o korištenju "malina respiratora" vodi i Tužilaštvo BiH jer je ranije utvrđeno da nisu za liječenje oboljelih od koronavirusa i da se radi o transportnim, a ne stacionarnim uređajima, što je Uprava KCUS-a znala, a koristila ih je ipak na Covid pacijentima.


(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!