U galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo

Otvorena izložba fotografija 'Pariške mumije' Milomira Kovačevića Strašnog

Kultura17.05.21, 14:31h

Otvorena izložba fotografija 'Pariške mumije' Milomira Kovačevića Strašnog
Voditelj galerije, profesor grafike Boris Čistopoljski je kazao da fotografije govore više o samom Kovačeviću i da je ova izložba od posebne važnosti zato jer nikada do sad nije izlagana

 

Izložba fotografija "Pariške mumije" Milomira Kovačevića Strašnog otvorena je danas u galeriji Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo.

 

Uz fotografije je predstavljen i poseban autorski tekst Strašnog o njegovom odlasku u Pariz, kao i prvih nekoliko mjeseci koje je proveo u glavnom gradu Francuske.

 

Direktorica Srednje škole primijenjenih umjetnosti Elma Alić-Šobot je kazala da je ciklus fotografija „Pariške mumije“, koje su nastale u periodu kada je fotograf Milomir Kovačević Strašni izašao iz opkoljenog Sarajeva i živio u Parizu, poklon školi.

 

 - Ciklus je posvećen pariškim mumijama i  to je jedna specifična tema koja je poprilično neprolazna i bezvremenska, a sama fotografija kao dokument je svjedočanstvo vremena - dodala je Alić-Šobot.

 

Voditelj galerije, profesor grafike Boris Čistopoljski je kazao da fotografije govore više o samom Kovačeviću i da je ova izložba od posebne važnosti zato jer nikada do sad nije izlagana.

 

Kompletnu galeriju fotografija bit će moguće pogledati od 18. do 28. maja u galeriji škole, od 09.00 do 13.30 sati.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!