Video/ Spremaju se za vojnu vježbu

Avion s američkim vojnicima sletio na sarajevski aerodrom

Hronika15.05.21, 16:46h

Avion s američkim vojnicima sletio na sarajevski aerodrom
Vježba, u kojoj će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika, biti će održana od 17. maja do 2. juna

 

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevu danas su sletjeli američki vojnici koji će učestvovati u vježbi "Brzi odgovor 2021" a koja će biti održana na poligonima Manjača i Glamoč te kasarni i aerodromu Dubrave.


Podsjetimo, dio ljudstva i opreme je već stigao. Američki vojnici su jučer trebali doći u bh. prijestonicu, ali se to nije dogodilo zbog tehničkih razloga. Vježba, u kojoj će učestvovati oko 500 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 700 američkih vojnika, biti će održana od 17. maja do 2. juna.


Kako je ranije najavljeno, vojnike će na aerodromu dočekati ministar odbrane Sifet Podžić, ambasador SAD-a u BiH Eric Nelson, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH brigadni general Ivica Jerkić i komandant Štaba NATO-a u Sarajevu američki brigadni general Erik Folkestad.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!