gss sarajevo

Tijelo nestalog muškarca izvučeno iz korita kanjona Rakitnice, nepristupačan teren 'češljalo' devet timova

Hronika14.05.21, 18:53h

Tijelo nestalog muškarca izvučeno iz korita kanjona Rakitnice, nepristupačan teren 'češljalo' devet timova
- Nakon što su obaviješteni nadležna policijska stanica i dežurni tužilac krenulo se sa izvlačenjenjem tijela unesrećenog, kroz težak i nepristupačan teren. Izvlačenje je završeno - saopćio je GSS Team - stanica Sarajevo

 

Tim za spašavanje na vodi i pod vodom pronašao je, u koritu kanjona Rakitnice, nestalu osobu za koju je ustanovljeno da ne daje znakove života.

 

- Nakon što su obaviješteni nadležna policijska stanica i dežurni tužilac krenulo se sa izvlačenjenjem tijela unesrećenog, kroz težak i nepristupačan teren. Izvlačenje je završeno - saopćio je GSS Team - stanica Sarajevo.

 

Akcija za unesrećenim pokrenuta je jučer, jutros na teren izašlo je devet timova koji su pretraživali kanjon iz više pravaca.

 

Organizator i nosilac akcije je Gorska služba spašavanja (GSS) Stanica Sarajevo, GSS Konjic, SRK Neretva, GSS Trebević, u pripravnosti su bile i ostale stanice GSS FBiH.

 

GSS Stanica Sarajevo obaviještena je 13. maja da se muška osoba srednje životne dobi uputila u kanjon Rakitnice, u petak 7. maja u popodnevnim satima. Stanica Sarajevo je odmah, po pozivu, uputila dva potražna Tima na teren koji su pretraživali rejon od ulaza u kanjon do kolibe ispod Bobovice. Akciju spašavanja otežavao je vodostaj rijeke Rakitnice, kao i gusta magla koja se spustila u kanjon. Sam kanjon Rakitnice je zahtjevan.

 

(Fena/mr)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!