Broj žrtava sve veći

Palestinska majka i njeno troje djece među ubijenim u Pojasu Gaze

Hronika14.05.21, 14:55h

Palestinska majka i njeno troje djece među ubijenim u Pojasu Gaze
U preliminarnom pregledu masovne štete utvrđene su četiri smrti, dok su majka i njezino troje djece, zajedno s još dva tijela, izvučeni iz ruševina nešto kasnije

 

Palestinska majka i njeno troje djece su među deset posljednjih žrtava izraelskih napada koji su u toku na Pojas Gaze.

 

U izraelskim zračnim napadima u zoru u petak uništeno je nekoliko domova u gradu Beit Lahiya, na sjeveru Pojasa Gaze, kada su poginuli majke i njezino troje djece iz porodice al-Attar, izvještava WAFA.

 

U preliminarnom pregledu masovne štete utvrđene su četiri smrti, dok su majka i njezino troje djece, zajedno s još dva tijela, izvučeni iz ruševina nešto kasnije.

 

Dopisnik WAFA-e rekao je da su izraelski borbeni avioni istovremeno izveli  160 zračnih napada, što se poklopilo s granatiranje izraelske artiljerije i mornarice koje su uglavnom gađale civilne objekte u sjevernoj četvrti Gaze.

 

Ministarstvo zdravstva saopćilo  je da je najnovije pogibije  povećavaju broj Palestinaca ubijenih izraelskom agresijom na Gazu na 119, uključujući 31 dijete, uz 830 ozlijeđenih, uključujući 139-ero djece.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!