Covax program

Danas stiže još 35.100 vakcina iz Covax-a, BiH želi kupiti 380.000 vakcina iz Poljske

Hronika11.05.21, 10:16h

Danas stiže još 35.100 vakcina iz Covax-a, BiH želi kupiti 380.000 vakcina iz Poljske
Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević u ponedjeljak se susrela se ambasadorom Republike Poljske u BiH Jarosławom Lindenbergom

 

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas će stići još 35.100 BioNTech/Pfizer vakcina iz Covax programa, a u srijedu još 32.760 što je ukupno oko 100.000 vakcina za tri dana.

 

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević u ponedjeljak se susrela se ambasadorom Republike Poljske u BiH Jarosławom Lindenbergom.

 

Ministrica Gudeljević i ambasador Lindberg razmotrili su aktivnosti u vezi sa nabavkom vakcina za Bosnu i Hercegovinu u okviru programa EU4HEALTH imajući u vidu da je Bosna i Hercegovina iskazala interes za kupovinu 380.000 doza AstraZeneca vakcina iz Poljske. Sagovornici su saglasni da treba intenzivno raditi na realizaciji navedene nabavke i izrazili su očekivanje da ne bi trebalo biti kašnjenja u vezi sa isporukama vakcina, a na koji dvije zemlje ne mogu utjecati.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!