SNIMAK POKRENUO LAVINU REAKCIJA

Ispovijest oca zlostavljane djevojčice: 'Prijetili su da će joj izbiti slezenu, pozlilo joj je... Postila je, nije se mogla odbraniti'

Hronika09.05.21, 15:50h

Ispovijest oca zlostavljane djevojčice: 'Prijetili su da će joj izbiti slezenu, pozlilo joj je... Postila je, nije se mogla odbraniti'
Ne mogu svima odgovoriti, ovako ću napisati. Hvala vam, prijatelji, što zovete i pitate, nadam se da razumijete da ne mogu svima odgovoriti pa valjda će biti pravde i za prvi slučaj i drugi, ovaj put nema stajanja ni oprosta. Hvala svima na razumijevanju - oglasio se otac napadnute djevojčice

 

 

Nakon pojave snimka stravičnog vršnjačkog nasilja koje se prije neki dan dogodilo u dvorištu Osnovne škole u Jajcu, otac pretučene djevojčice odveo je kćerku u Hitnu jer joj je naglo pozlilo.

 

Porodica je o tome obavijestila prijatelje na društvenoj mreži Facebook.


Prijetili da će joj izbiti slezenu


- Kćerku jako boli glava, a i supruga je u teškom stanju. Ne mogu svima odgovoriti, ovako ću napisati. Hvala vam, prijatelji, što zovete i pitate, nadam se da razumijete da ne mogu svima odgovoriti pa valjda će biti pravde i za prvi slučaj i drugi, ovaj put nema stajanja ni oprosta. Hvala svima na razumijevanju - oglasio se otac napadnute djevojčice, piše Avaz.


Preko iste prijateljice roditelji su obavijestili da se događaj desio prije nekoliko dana. Djevojčica je roditeljima kazala da je postila i da se nije mogla odbraniti.


- Nije nam odmah smjela reći šta se dešavalo, jer su joj zaprijetili ako kaže prije snimka, da će joj izbiti slezenu - naveli su roditelji.


Roditeljima su poznate djevojčice koje su njihovoj kćerki držale noge, kao i treća koja ju je tukla. Brat djevojčice koja je udarala njihovu kćerku nagovarao je sestru da jače udara, a drugu djevojčicu da je pljuje, dok je treća sve snimala udaljena od njih 20 metara.


Niko joj nije pomogao


- Mojoj djevojčici niko nije pomogao. Isto se desilo i mom sinu prije godinu kada je brat od djevojčica koja je tukla moju kćerku zvao „Žutog“ koji ga je pretukao i povrijedio mu slezenu - napisala je majka.


Dodala je da od tada ista djeca konstantno provociraju njenu kćerku koja je kući danima dolazila uplakana.


- Dijete je dolazilo kući pješke, nije smjelo autobusom. Razrednoj sam se obraćala i policiji, a sad su mi napali dijete - napisali su na sajtu svoje prijateljice.


Iste curice, naveli su, piju alkohol i nude njihovoj kćerki cigarete i u sok joj sipaju alkohol. Majka navodi da je kćerki branila da se druži s njima, a sada su te djevojčice njoj smjestile da ona to radi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook