VIDEO/ FATMIR ALISPAHIĆ OPLEO PO IZ BIH

Gdje se troši 14 miliona KM od opljačkanog zekata, vitara i kurbana?! Izračunao i plate uposlenika u Rijasetu...

Biznis Klub08.05.21, 13:21h

Gdje se troši 14 miliona KM od opljačkanog zekata, vitara i kurbana?! Izračunao i plate uposlenika u Rijasetu...
- Kako je moguće da se kompletan Sabor Islamske zajednice, kompletan Rijaset, uvukao u zavjeru šutnje protiv naroda i vjere, protiv časti i poštenja, jer je pristao da od naroda sakriva ove skandalozne i sramne činjenice o pljačkanju sredstava od zekata, vitara i kurbana, o pljačkanju hadžija, o rasipništvu i finansijskim malverzacijama? Vrijeme je za reformu i povratak Islamske zajednice narodnim interesima! - poručuje Fatmir Alispahić

 

 


Opljačkani zekat troši se se za astronomske plate lezihljebaroša u Islamskoj zajednici - tvrdi Fatmir Alispahić u jednoj od svojih nedavnih objava na Facebook stranici "Defter hefte", gdje redovno objavljuje kritičke video komentare na temu rada IZ BiH.

 


U pomenutom komentaru navodi sljedeće:


Broj zaposlenih u Rijasetu je 216. Za njihove plate i troškove planiran je iznos u visini od 7.486.937 KM. Kad se taj iznos podijeli sa brojem zaposlenih, dobije se da su u prosjeku mjesečna primanja u visini od 2.888  KM. To znači da razni direktori i šefovi imaju i preko četiri hiljade maraka, za razliku od pomoćnog osoblja i čistačica...


Izdavački centar Islamske zajednice ima 12 zaposlenih, sa prosječnom platom od 2.738 KM. Fakultet islamskih nauka broji 48 zaposlenih, sa prosječnom platom od 3.990 KM. Prosječne mjesečne plate od dvije do tri hiljade maraka imaju 27 zaposlenih u Medresi,  34 zaposlena u Gazijinoj biblioteci i 17 zaposlenih u Gazijinom Vakufu.
(...)


Ono što bi kod Bošnjaka moralo biti svjetionik - postalo je leglo mraka - tvrdi Alispahić, a kako no vidi plate uposlenika u IZ BiH, pogledajte u njegovom FB postu.

 

..

 

Gdje se troši 14 miliona KM od opljačkanog zekata?


U "Defter hefti" koju je na FB objavio 5. maja, Alispahić se bavi pitanje zekata i njegovog trošenja te kaže:


 
- PAŽNJA!!! Islamska zajednica naziva svojim "PRIHODOM" sredstva koja su namijenjena korisnicima zekata i vitara!


Evo dokaza!!! Evo tabela! Konačno će Bošnjaci saznati da kad uplate zekat u Islamsku zajednicu, te pare će biti pokradene kao "prihod" za isplatu ogromnih plata ogromne administracije. Kad Bošnjaci uplate kurban u Islamsku zajednicu, isto tako, te pare neće otići za kurban, već će biti "prihod" za plate i razne mutne "rashode".


Uplate za zekat, vitre i kurban, neće otići ka namjeni, putem nijjeta, već će nestati u rashodskim brlozima i petljavinama! Saznat će hadžije kako su i zašto su pljačkane, zašto je cijena hadža astronomska, jer se i ta pljačka hadžija računa u "prihod", a od haram-prihoda živi sa velikim platama ogromna i nepotrebna kvaziaristokratska administracija ove od naroda otuđene Islamske zajednice.


Pred Bošnjacima su konkretne tabele sa konkretnim dokazima da je 14 miliona maraka od zekata, vitara i kurbana planirano da bude pronevjereno u odnosu na nijjet vjernika, te potrošeno u bezobzirnom rasipništvu zelenbačke buržoazije.


Nad ovim tabelama koje objavljujemo u Defteru hefte ostaje jedno otvoreno pitanje o zavjeri šutnje: Kako je moguće da se kompletan Sabor Islamske zajednice, kompletan Rijaset,  uvukao u zavjeru šutnje protiv naroda i vjere, protiv časti i poštenja, jer je pristao da od naroda sakriva ove skandalozne i sramne činjenice o pljačkanju sredstava od zekata, vitara i kurbana, o pljačkanju hadžija, o rasipništvu i finansijskim malverzacijama?


Vrijeme je za reformu i povratak Islamske zajednice narodnim interesima! - poručuje Fatmir Alispahić

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


I


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 123

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još