TRAJE DO 15. MAJA

Multimedijalna izložba 'Antifa 2.0' otvorena u galeriji Mak u Sarajevu

Kultura07.05.21, 21:01h

Multimedijalna izložba 'Antifa 2.0' otvorena u galeriji Mak u Sarajevu
Izložba se sastoji od videa, fotografija i interaktivnih prostora, a nastala je iz želje da se o antifašizmu uči na drugačije načine, a ne samo onako kako se uči u današnjim školama

 

 

Multimedijalna izložba “Antifa 2.0” otvorena je danas u galeriji Mak Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti BiH. Izložba je dio istoimenog projekta koji provodi Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH (YIHR BiH), pod pokroviteljstvom fondacije Rockefeller. Cilj projekta je podizanje svijesti o savremenim oblicima fašizma i potrebi adekvatnog odgovora.


 -Ovom edukativnom izložbom želimo  pružiti javnosti uvid u historijske korijene fašizma i nacizma kao i savremene pojavne oblike fašizma u današnjem društvu. Cilja grupa ove izložbe su prije svega mladi ljudi- kazala je Irena Hasić, izvršena direktorica YIHR BiH, koja je i otvorila izložbu.


Izložba se sastoji od videa, fotografija i interaktivnih prostora, a nastala je iz želje da se o antifašizmu uči na drugačije načine, a ne samo onako kako se uči u današnjim školama.


- Cilj nam je da što više mladih vidi ovu izložbu pa će nakon Sarajeva biti postavljena u Mostaru i Banjaluci. Vjerujemo da ćemo postići institucionalnu saradnju sa školama i da ćemo ući u jedN veći projekt umrežavanja koji za cilj ima drugačije učenje antifašizma - kazala je projekt koordinatorica Anđelka Matijević.


Izložba je za posjetitelje otvorena do 15. maja.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!