VLADA KS ODLUČILA

Roditelji imaju pravo na retroaktivno umanjenje cijene boravka u sarajevskim vrtićima za odsustva djece zbog Covid-19

Hronika07.05.21, 19:29h

Roditelji imaju pravo na retroaktivno umanjenje cijene boravka u sarajevskim vrtićima za odsustva djece zbog Covid-19
Roditelji čija djeca iz navedenih razloga u tom periodu nisu boravila u vrtićima, zahtjeve za korekciju cijena, odnosno refundiranje troškova, mogu dostaviti JU “Djeca Sarajeva”, čiji je Upravni odbor zadužen za realizaciju ove odluke

 

 
Vlada KS danas je donijela Odluku o dopuni Odluke o umanjenju mjesečne cijene boravka djece u vrtićima, u slučaju potrebe za privremenim pojedinačnim odsustvom djece iz vrtića, odsustvom odgojno-obrazovne grupe djece ili obustave rada u pojedinim vrtićima zbog sprečavanja širenja zaraze izazvane virusom COVID-19, koja je stupila na snagu 19. aprila ove godine.


Vlada je dopunom ove Odluke omogućila retroaktivno umanjenje cijene boravka u vrtićima i to za period od 01.01.2021. godine do 14.04.2021. godine, u pomenutim slučajevima.


Roditelji čija djeca iz navedenih razloga u tom periodu nisu boravila u vrtićima, zahtjeve za korekciju cijena, odnosno refundiranje troškova, mogu dostaviti JU “Djeca Sarajeva”, čiji je Upravni odbor zadužen za realizaciju ove odluke, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


Podsjećamo, u slučaju privremenog odsustva djece:

 

- cijena cjelodnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 7,30 KM, a najviše do 50%, te
- cijena poludnevnog boravka, po danu odsustva, umanjuje za 5,50 KM, a najviše do 50%.

 


(DEPO PORTAL/ad)Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!