pa gdje mu je savjest?!

Ispred vrtića u Novom Gradu vozač autom udario dijete, oborio ga na asfalt, a onda pobjegao

Hronika07.05.21, 11:11h

 Ispred vrtića u Novom Gradu vozač autom udario dijete, oborio ga na asfalt, a onda pobjegao
Prema prijavi, nepoznati vozač s nepoznatim vozilom, oborio je dijete na asfalt, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu

Policija Kantona Sarajevo traga za nepoznatim vozačem koji je jučer ispred JU Djeca Sarajeva - vrtić ŽIŠ u ulici Safeta Zajke u Novom Gradu vozilom udario dijete (2016) i pobjegao s mjesta nesreće.

 

Kako je saopćio MUP KS, Operativni centar MUP-a KS o nesreći je obaviješten sinoć oko 18.30 sati.

 

Prema prijavi, nepoznati vozač s nepoznatim vozilom, oborio je dijete na asfalt, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

 

Dijete je to prilikom zadobilo teže povrede (fraktura skočnog zgloba), te je zbrinuto u Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", nakon čega je pušteno na kućno liječenje.

 

- O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka saobraćajne struke - naveli su iz MUP-a KS.

 

U toku je rad na dokumentovanju svih okolnosti ove nesreće, kao i na identifikaciji i pronalasku vozača i vozila kojim je skrivio nesreću.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još