Potvrdila sve navode

Sebija Izetbegović pisala Vjekoslavu Mandiću: KCUS može i dalje funkcionisati

Hronika05.05.21, 19:42h

Sebija Izetbegović pisala Vjekoslavu Mandiću: KCUS može i dalje funkcionisati
Mandić je od nje tražio očitovanje o događaju, a ona je potvrdila sve navode – dodavši da joj se prije toga anesteziologinje nisu obratile

 

Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, pisala je Vjekoslavu Mandiću, ministru zdravstva FBiH nakon informacije da je 13 anesteziologinja dalo otkaz u ovoj instituciji u jednom danu.


Mandić je od nje tražio očitovanje o događaju, a ona je potvrdila sve navode – dodavši da joj se prije toga anesteziologinje nisu obratile.


“Obavještavam vas da KCUS ima 44 specijalista anesteziologije, kao i 14 specijalizanata, od kojih nekoliko uskoro polažu specijalistički ispit. KCUS može i dalje funkcionisati kako za Kanton Sarajevo, tako i za suosnivačke kantone”, navela je Izetbegović u pismu koje je objavio Hercegovina.info.


Ona je Mandića napomenula da se radi o liječnicama koje su pisale i pismo koje je ranije dospjelo u javnost, a koje je izazvalo veliku pažnju.


“Mi smo nakon toga pokrenuli Stručni nadzor nad njihovim radom. OD 17 anesteziologa koji su bili potpisnici internog dokumenta, a koji je objavljen u javnosti, četvero kolega je povuklo potpis, navodeći da su bili izmanipulisani. Napominjem da se meni kao generalnoj direktorici nikada nisu obratili. Također, nikada nisu prijavili niti jedan konkretan problem u radu, što su bili obavezni po zakonu i procedurama KCUS-a”, navodi Sebija Izetbegović u pismu.


Vjekoslav Mandić je od Izetbegović zatražio očitovanje nakon informacije o 13 otkaza na KCUS-u, kao i o razlozima zbog kojih je do toga i došlo, navodi izvor.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još