povoljnija situacija

Krizni štab federalnog ministarstva zdravvstva predlaže nastavak ublažavanja mjere

Hronika04.05.21, 13:24h

Krizni štab federalnog ministarstva zdravvstva predlaže nastavak ublažavanja mjere
Predložena je i naredba da se centri za mentalno zdravlja stave u punu funkciju, kako bi se zaštitilo mentalno zdravlja stanovništva


Epidemiološka situacija u Federaciji BiH je povoljnija u odnosu na prethodne sedmice, zaključeno je na današnjoj sjednici Kriznog štaba/stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH, sedmodnevna incidenca na nivou Federacije iznosi 75 slučajeva/100.000 stanovnika. Iako je evidentiran pad broja oboljelih, najviša incidenca zabilježena je u Posavskom, Hercegovačko-neretvanskom i  Kantonu 10.

 

Predložen je nastavak postepenog ublažavanja mjera, što se odnosi na pomjeranje ograničenja kretanja, od 22:00 do 05:00 sati, te dozvoljeno okupljanje do 30 osoba na skupovima na otvorenom.

 

Predložena je i naredba da se centri za mentalno zdravlja stave u punu funkciju, kako bi se zaštitilo mentalno zdravlja stanovništva.

 

Nove mjere predložene su na period od 14 dana, te će biti dostavljene Vladi Federacije BiH na usvajanje.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!