Ko je blokirao ulicu autom, biciklima i golovima

Direktor Hitne pomoći Adem Zalihić nakon optužbi da je udario ženu: 'Gospodaru, učini da mi se ruka oduzme'

Hronika04.05.21, 10:10h

Direktor Hitne pomoći Adem Zalihić nakon optužbi da je udario ženu: 'Gospodaru, učini da mi se ruka oduzme'
Sve je prijavljeno policiji tako da očekujemo sudski epilog, napisao je Zalihićev komšija Emir Ražanica

 

Adem Zalihić, direktor Hitne pomoći Kantona Sarajevo, oglasio se nakon optužbi da je fizički nasrnuo na suprugu komšije Emira Ražanice. Zalihić je negirao tvrdnje o napadu na Velidu.

 

– Evo, ramazan je, dove se primaju od vjernika pa ja molim Gospodara da razotkrije i ponizi spletkaroše još na dunjaluku. Ako sam udario ovu ženu, Gospodaru, učini da mi se ruka oduzme, ako su oni potvorili mene, kazni ih kako samo Ti znaš, a Ti si sudija najpravedniji.

 

S obzirom na to da su se mnogi moji prijatelji uznemirili zbog ove potvore, želim im poručiti sljedeće:

 

Po ko zna koji put napadnuti smo ja i moja porodica, ali ovo u ramazanu je prevršilo svaku mjeru. Tuku nam djecu, pozivaju policiju konstantno godinama (na dan ženinog porođaja, kada smo izašli iz bolnice nakon korone, itd.), svaki naš uspjeh nam zagorčaju (danas sam objavio knjigu i očekivao sam neki napad), a kao vrhunac, danas sam optužen da sam udario tu ženu – naveo je Zalihić nakon optužbi za bahato i nasilničko ponašanje.

 

 

Inače Emir Ražanica je juče na Facebooku objavio post pod naslovom "Nasilničko i bahato ponašanje direktora Hitne pomoći Adema Zalihića", koji prenosimo u cjelosti:

 

- Danas je u poslijepodnevnim časovima Adem Zalihić, moj prvi komšija i aktuelni direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć fizički nasrnuo na moju suprugu Velidu.

 

Tome je prethodila „blokada“ ulice koju je izveo Zalihić sa svojom djecom i još nekoliko djece iz komšiluka na način što je parkirao svoje vozilo na ulicu, a ostatak širine ulice je blokirao sa željeznim golovima, koje je donio iz svoje bašte, i biciklima koje koriste njegova djeca, a sve kako bi spriječio ostalu djecu među kojima su i moja da ulicom prolaze i voze bicikle.

 

Nakon što su se djeca požalila supruzi i meni da ne mogu proći ulicom moja supruga Velida je usmeno tražila da sklone „prepreke“ sa puta, nakon čega je Adem Zalihić nogom šutnuo loptu prema njoj i pogodio je mrškajući je i tjerajući sa ulice. Nakon toga ju je udario laktom u predjelu prsa unijevši joj se u lice, pri čemu ga je ona braneći se ošamarila.

 

Ovo je zadnja od mnogih neugodnosti, koje trpi moja porodica od mog prvog komšije Adema Zalihića otkako sam doselio na Sedrenik. Dosada je verbalno napadao i prijetio meni i mojoj porodici, ali nisam se nadao da će fizički napasti i na ženu, vjernicu sa hidžabom.

 

Sve je prijavljeno policiji tako da očekujemo sudski epilog - napisao je Ražanica.

 

 

(DEPO PORTAL/md)