video/ čelnik platforme za progres otkriva

Je li na pomolu nova politička partija? Hadžikadić: Imali smo dva razgovora o ukrupnjavanju u odnosu na koaliciju, ali...

Front03.05.21, 11:50h

Je li na pomolu nova politička partija? Hadžikadić: Imali smo dva razgovora o ukrupnjavanju u odnosu na koaliciju, ali...
“Kada se gleda BiH kao država, mislim da je za BiH dobro da ima manje stranaka koje mogu da pređu prag i na građanski način učestvuju u stvaranju nove budućnosti. Koalicije su dobre, ali lako je ući, lako je izaći“, poručio je

 

Predsjednik Platforme za progres Mirsad Hadžikadić bio je gost Novog dana gdje je govorio o tome je li na pomolu u Bosni i Hercegovini nova politička partija.

 

Čelnici Platforme za progres i DF-a razgovarali su proteklih dana o okrupnjavanju opozicije u čijim redovima bi se još mogli naći Socijaldemokrati BiH, Građanski savez i Pokret Socijalne pravde i demokratije (SPD). O tome jesu li to bili razgovori ili okrupnjavanje opozicije, Hadžikadić nam je rekao da su do sada bila dva razgovora o mogućim načinima saradnje, beneficijama, ukrupnjavanju u odnosu na koaliciju, ali da je to bilo samo to.

 

“Kada se gleda BiH kao država, mislim da je za BiH dobro da ima manje stranaka koje mogu da pređu prag i na građanski način učestvuju u stvaranju nove budućnosti. Koalicije su dobre, ali lako je ući, lako je izaći“, poručio je za N1.

 

Na naše pitanje koliko ima stranaka da su sa ciljevima slični Platformi za progres, rekao je da nema, te iz tog razloga on kad razgovara sa članstvom stranke, “svi imaju znak upitnika da li se može razgovarati i sa kim pošto nikoga ne vide na političkoj sceni ko ima njihove principe”.

 

“Jedina nada je da će nove stranke prihvatiti i drugačiji način ponašanja i rada u politici“, rekao je.

 

Kompletno gostovanje u Novom danu gledajte u nastavku.

 

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 32

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još