Selim Bešlagić nakon izjava bivšeg britanskog diplomate

'Timothy Less iznosi tezu koju i sam negira! To je kao da ja kažem da bih oženio Marilyn Monroe'

Front02.05.21, 14:04h

'Timothy Less iznosi tezu koju i sam negira! To je kao da ja kažem da bih oženio Marilyn Monroe'
Ljuti me kad se ovakvim likovima poput ovog Lessa ne postavi pitanje - zna li on koja je nastarija država na Balkanu, kaže nekadašnji gradonačelnik Tuzle

 

 

Bošnjaci ne mogu braniti BiH, Srbija će dati Kosovo za RS, to je plan, rekao je za Face TV Timothy Less, bivši diplomata Velike Britanije u BiH.

 

Avaz je za komentar pitao ratnog i poratnog gradonačelnika Tuzle Selima Bešlagića, a čije riječi zauvijek ostati zapisane u historiji: „Ja nemam druge države osim Bosne i Hercegovine“ i „Neka je rat“.

 

- Timothy Less iznosi tezu koju sam i negira i on kaže da ne može, ali onda da može. To je isto kao da bih ja sad rekao da bi oženio Marilyn Monroe, ali ne mogu jer je umrla. Ljuti me kad se ovakvim likovima poput ovog Lessa ne postavi pitanje - zna li on koja je nastarija država na Balkanu. Prema tome Bosna kao država bila i ostala takva kakva jeste, multietnična – poručio je za Avazov portal Bešlagić.


Dodao je da se trebaju uvažavati historijske činjenice, a to je da je Bosna i Hercegovina bila jedna moderno organizirana, multietnička država u kojoj su svi mogli zajedno da žive.

 

- Njegova teza ne stoji, on priča o velikoj Srbiji, Albaniji, a čuli smo američkog diplomatu o velikoj Bosni koju podržavaju SAD kao građansku državu – istakao je Bešlagić.

 

VEZANI TEKST: Timothy Less, bivši diplomata: 'Ako se Srbi otcijepe, Bošnjaci se neće boriti za nemogući cilj. Nemaju vojsku... Ako napadnu bh. Srbe - imat će problem'

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 60

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još