VIDEO/ PRVOMAJSKI PROTEST ISPRED ZGRADE VLADE FBIH

'Ako želite sukob, mi smo spremni - i nećemo stati!' Rudari gnjevno poručili u Sarajevu da im ne treba milost!

Front01.05.21, 10:09h

'Ako želite sukob, mi smo spremni - i nećemo stati!' Rudari gnjevno poručili u Sarajevu da im ne treba milost!
- Nama ne treba milost, nego država BiH. Iz rudnika se uzelo više nego se potražuje - poručio je Husić i dodao da rudari neće stati sa borbom

 

 


- Ono što predstavljaju određeni dijelovi i strukture kroz određene medije, nama su takva rješenja nepoznanica i to nećemo prihvatiti - kazao je danas na protestu rudara u Sarajevu Sinan Husić, predsjednik sindikata rudara FBiH, javlja N1.


- Nećemo dozvoliti rješenja kojima će se radnici poslati na biro za zapošljavanje. Čuli smo da postoji namjera da se određene strukture koje upravljaju i vladaju obračunaju s nama u sredini gdje smo najslabiji. Preko rudnika “Abid Lolić” u Novoj Biloj. Vi ako želite sukob, mi smo spremni i nećemo odustati - kazao je Husić i dodao: Nama ne treba milost!


- Ono što želimo kazati je da svaka naša poruka ima razlog. Nama ne treba milost, nego država BiH. Iz rudnika se uzelo više nego se potražuje - poručio je Husić i dodao da neće stati sa borbom.


- Doći će rudarski vozovi puni bola i tuge, puni hrabrosti da ovo sačuvamo.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 72

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još