VIDEO/ NABAVKA U JEKU PANDEMIJE

Premijer Forto raskrinkao JU Dom zdravlja KS: 'Kupili rentgen aparate koji se ne koriste, budžet oštetili za 100.000 KM!'

Hronika30.04.21, 20:09h

Premijer Forto raskrinkao JU Dom zdravlja KS: 'Kupili rentgen aparate koji se ne koriste, budžet oštetili za 100.000 KM!'
Ta dva kupljena rendgen aparata su ostala skoro pa i neiskorištena - naveo je Forto te u nastavku pojasnio kako je i zašto JU Dom zdravlja KS budžet ovoga kantona oštetio za 100.000 KM!

 


Premijer Kantona Sarajevo, Edin Forto, obratio se javnosti putem svog Facebook profila i na taj način građanima ovog kantona saopštio šta je Vlada KS zatekla u JU Dom zdravlja KS.


Između ostalog, Forto je naveo da je ova ustanova u novembru prošle godine, u jeku drugog talasa pandemije korona virusa, nabavila dva rentgen aparata, a svaki je plaćen po 150.000 KM.


- Zatekli smo dva rentgen aparata u JU Dom zdravlja KS, koji su nabavljeni tako što je preskočena standardna procedura javne nabavke. Nije bilo tendera, nego je pozvana samo jedna firma i sa tom firmom je u roku od dva dana zaključen ugovor - rekao je Forto.


Pojasnio je i da bi to bilo prihvatljivo da se radilo o nabavci aparata po hitnoj proceduri, s obzirom da tom trenutku drugi talas pandemije pogodio cijelu državu, a sistem je bio prenapregnut.


- Međutim, ta dva kupljena rentgen aparata su ostala skoro pa i neiskorištena - naveo je Forto te u nastavku pojasnio kako je i zašto JU Dom zdravlja KS budžet ovoga kantona oštetio za 100.000 KM!


Pogledajte video obraćanje...

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 56

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još