Esad Duraković nakon lapsusa

Zna Sidran da je to drugi Duraković... Nisam učestvovao u Prvom bošnjačkom saboru!

Front29.04.21, 12:17h

Zna Sidran da je to drugi Duraković... Nisam učestvovao u Prvom bošnjačkom saboru!
Nakon ove izjave, Abdulah Sidran me nazvao telefonom i duboko mi se izvinjavao zbog lapsusa u kome je izgovorio moje ime i prezime, misleći na drugu osobu koja je učestvovala u radu Sabora a koja ima isto prezime, pojasnio je akademik Duraković

 

U Centralnom dnevniku FACE TV od 17. aprila 2021. akademik Abdulah Sidran je dao intervju. U tome intervjuu, koji je vodio Senad Hadžifejzović, akademik Sidran je načinio jedan vrlo neugodan lapsus koji se tiče moga imena, dovodeći moju ličnost u kontekst koji smatram izrazito nepovoljnim po mene i zbog čega sam prinuđen javno demantirati tu izjavu, napisao je u reakciji akademik Esad Duraković.

 

- Naime, odgovarajući na novinarsko pitanje da li je u vrijeme rata 1992-1995. postojala i s bošnjačke strane namjera o etničkoj podjeli BiH, akademik Abdulah Sidran je odgovorio potvrdno. Ispričao je kako je na Prvom bošnjačkom saboru 1993. godine Esad Duraković imao spremnu Deklaraciju o proglašenju Muslimanske Republike BiH, „ali da je to ostalo u džepu jer su shvatili da to neće proći kod normalnih Bošnjaka“.

 

Nakon ove izjave, Abdulah Sidran me nazvao telefonom i duboko mi se izvinjavao zbog lapsusa u kome je izgovorio moje ime i prezime, misleći na drugu osobu koja je učestvovala u radu Sabora a koja ima isto prezime. Istina je da ja, Esad Duraković, nisam bio učesnik u radu Prvog bošnjačkog sabora, da nisam radio na njegovoj pripremi i održavanju, da nisam bio upućen u bilo kakve planove o podjeli BiH i izradi bilo kakve Deklaracije jer naprosto tih godina nisam bio u bilo kakvim političkim krugovima, u bilo kojoj partiji sl. NIŠTA NE ZNAM O SVEMU TOME - naveo je akademik Duraković u reakciji.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook