VIDEO/ ONEMOĆAO NAKON KORONE

Dodik otvorio dušu: 'Nemam ni 50% nekadašnje snage, pokušavam, vježbam, ali ne može... Nisam jeo pet dana...'

Nedjeljni magazin26.04.21, 13:00h

Dodik otvorio dušu: 'Nemam ni 50% nekadašnje snage, pokušavam, vježbam, ali ne može... Nisam jeo pet dana...'
Fali mi slobodnog vremena i druženja sa unucima, a bio je jedan ključni momenat u mojoj borbi sa koronom, rekao je u emisiji 'Nedjeljni razgovor' na ATV-u Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a

 

 

- Moram da prizam da mi je malo slobodnog vremena. Osjećao sam se veoma dobro kondiciono prije pandemije i evo ja već tri mjeseca ne mogu da vratim ni 50 odsto svoje prethodne kondicije, bez obzira što ja sam pokušavam i vježbam, ali naprasto to ne može. Vjerujem da će se to vratiti. Za pandemiju mi je jedan događaj bio, pet dana nisam mogao ništa da jedem ni da popijem i na kraju ljekari su već počeli da se boje. Počeli su pritisci na mene "Uzmi, moraš", a ja ne mogu. Onda sam jednu noć, jer je preporučeno da spavate na stomaku i imamo sam svu tu "skalameriju" oko sebe, imao sam i masku na sebi i sve one uređaje koji mjere plus... I meni je bila ideja, nemoj da zoveš nikoga od doktora, i oko 1-2 sata noći, takav nagon gladi da sam ja to naprosto sve razmontirao, i skinuo, i našao nešto hrane, i to je bio ključni momentat vraćanja, jer da sam još dva-tri dana bio bez hrane, pitanje je kako bi sve bilo - priča Dodik za ATV.

 


On kaže da je porodica jedina prava vrijednost i bogatstvo.


- Moja djeca su odrasla bez mene, ali ono sa čim se ja ponosim je da su postali dobri ljudi. Šestoro unučadi je ogromno bogatstvo, ali to je realno jedina prava priča, sve bude i prođe. Mogao sam se baviti privatnim poslovima i sigurno bi mogao napraviti mnogo više i nemam namjeru da se pravdam i da se skrivam. Ja sam i prije ovih funkcija imao preduzeće i radio poslove koji su bili daleko veći i sve što imam je iz tog vremena, kao refleks tog vremena. Neću da sebe reklamiram, ali kada radite 10-15 sati dnevno u bilo čemu što radim je iscrpilo. Volim da odem u svoje društvo u klub svoj košarkaški, tako gdje su ljudi iz mog nekog vremena. U tom društvu se najbolje osjećam, nema politike, samo naši događaji iz mladosti...


Fali mi druženje sa unucima, godine idu, pogotovo kada radite ovako dinamičan posao - kaže Dodik.

 

Dodik se osvrnuo i na političku situaciju u Srpskoj.


- Oni koji vode kampanje i ostali, su očigledno shavtili da u SNSD-u, pa i u Srpskoj postoje neki autoriteti i u političkoj borbi ako želite da nekog pobijedite, onda se ruše ti autoriteti. Nema šta nije za mene vezano u posljednih 10-15 godina, šta sam sve prošao od sudskih procesa, prigovora i laži koje više niko nikad ne pominje. Sjetite se samo one lažne priče oko ikone i histerije, koja je bila regionalna, niko to više ne pominje. Kad sam išao u Tužilaštvo, kažu da sam pozvan kao svjedok, a ne kao okrivljeni - kaže lider SNSD-a i dodaje:


- Sad se okupljanu neki i kažu, mi ćemo pobijediti, šta je normalno da neko iz opozicije misli da će pobijetiti. Tako su mislili sve ove godine, to se možda nekada i desi, ali ne sada, na ovim izborima koji dolaze. Izborima treba da se bavimo kroz zrelo društvo. Opozicija je već podijelila mjesta, već znaju ko je predsjednik i ministar. A uvijek je problem kada nešto dijelite, a pogotovo kada je nešto imaginarno. Treba da prvo pobijede. Ne bi se ja bavio njima, izbori su bili u novembru i tom pogledu imate podatke o svemu, oni su to zaboravili jer su izbgubili".


Pogledajte kompletno gostovanje Milorada Dodika u emisiji "Nedjeljni razgovor".

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 31

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još