Pripreme za 'Brzi odgovor 21'

Prvi konvoj američkih vozila za vježbu sa OS BiH ušao u BiH

Hronika22.04.21, 17:32h

Prvi konvoj američkih vozila za vježbu sa OS BiH ušao u BiH
Vježba „Brzi odgovor 21“ zajednički je vježbovni događaj OS BiH i SAD-a, a realizirat će se u drugoj polovini mjeseca maja 2021. godine na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč te na lokaciji vojarne i aerodroma „Dubrave“ kod Tuzle

 

Konvoj vojnih vozila iz sastava 21. zapovjedništva za potporu američkih oružanih snaga u Evropi, ušao je u 21. aprila ove godine u Bosnu i Hercegovinu, na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

 

Riječ je o prvom konvoju vojnih vozila Oružanih snaga SAD-a koji je s ciljem prebacivanja ljudstva i opreme za potrebe bilateralne vježbe „Brzi odgovor 21“ ušao na teritorij Bosne i Hercegovine.

 

Vježba „Brzi odgovor 21“ zajednički je vježbovni događaj OS BiH i SAD-a, a realizirat će se u drugoj polovini mjeseca maja 2021. godine na poligonima za obuku Oružanih snaga BiH Manjača i Glamoč te na lokaciji vojarne i aerodroma „Dubrave“ kod Tuzle.

 

U narednim danima očekuje se dolazak preostalih američkih snaga, koji će s Oružanim snagama BiH sudjelovati u vježbi, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!