Akcija SIPA-e

Otkriveno ko je osoba danas uhapšena u slučaju 'Dženan Memić'

Hronika22.04.21, 13:23h

Otkriveno ko je osoba danas uhapšena u slučaju 'Dženan Memić'
Istraga u ovom predmetu je proširena i intezivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu

 

U okviru istarge koju vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u predmetu stradanja Dženana Memića, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine i po naredbi Suda BiH, policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH vrše pretrese na području općine Ilidža.

 

U okviru aktivnosti, jedna osoba je lišena slobode.

 

Istraga u ovom predmetu je proširena i intezivno se nastavlja provođenje istražnih radnji u narednom periodu.

 

Prema nezvaničnim informacijama Avaza riječ je o policajcu Josipu Bariću koji je radio uviđaj u predmetu "Memić", i koji se sumnjiči u sakrivanju dokaza, što smo jutros i najavili.

 

Podsjećamo, kako je "Avaz" jutros najavio da će Tužilaštvo Bosne i Hercegovine uputit najkasnije u ponedjeljak prijedlog Sudu BiH da se osumnjičenima Zijadu Mutapu i Hasanu Dupovcu, koji se sumnjiče za organizirani kriminal, odnosno prikrivanje i zataškavanje ubistva mladića Dženana Memića produži pritvor još za dva mjeseca.

 

Njima je krajem februara produžen pritvor za dva mjeseca, a ističe im 30. aprila. Oni se nalaze u pritovu u Vojkovićima.

 

Dupovcu i Mutapu pritvor je određen najprije 1. marta, a zatim i 26.februara zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke ili prikrivati dokaze, ali i zbog uznemirenja javnosti.

 

Zijada Mutapa, oca Alise Mutap, bivše djevojke ubijenog Dženana Memića, s kojim je u vrijeme nesretnog događaja bila skupa u Velikoj aleji na Ilidži, i Dupovca, bivšeg šefa Odjela za saobraćajne nesreće MUP-a KS, SIPA je podsjećamo, uhapsila 1. februara po naredbi Tužilaštva BiH.

 

Kako je naveo tužilac Ćazim Hasanspahić već je pet svjedoka do sada zatražilo zaštitu.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 23

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još