Zbog trgovine utjecajem

SIPA u akciji: Uhapšen nosilac pravosudne funkcije u BiH!

Hronika21.04.21, 14:12h

SIPA u akciji: Uhapšen nosilac pravosudne funkcije u BiH!
Prilikom realizacije aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po naredbi Osnovnog suda u Banja Luci pretresli navedenu osobu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji potiču iz izvršenja krivičnog djela, koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku

 

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u akciji kodnog naziva "Barka" uhapsili osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Trgovina uticajem".

 

Navedena osoba nosilac je pravosudne funkcije u BiH.

 

Prilikom realizacije aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su po naredbi Osnovnog suda u Banja Luci pretresli navedenu osobu i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji potiču iz izvršenja krivičnog djela, koji će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

 

Nakon kriminalističke obrade, osoba lišena slobode u zakonskom roku bit će predata u dalju nadležnost Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, saopćeno je iz SIPA-e.                 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!