Reakcija Fahrudina Radončića, lidera SBB-a

Dodikova ponuda je nedopustiva provokacija, kao što Izetbegovićeva ponuda da predvodi Bošnjake u rat nije legitimna niti legalna

Front21.04.21, 13:45h

Dodikova ponuda je nedopustiva provokacija, kao što Izetbegovićeva ponuda da predvodi Bošnjake u rat nije legitimna niti legalna
Dosta je više prepadanja naroda, jer naša je država preživjela i mnogo opasnije papire od navodno Janšinog ili Dodikovog secesionističkog mlaćenja prazne slame, navodi lider SBB-a

 

Bosna i Hercegovina će sigurno i mirno preživjeti Dodikove secesionističke provokacije, razne mape i samokandidiranje za bošnjačkog ratnog vođu. Ponuda Milorada Dodika da se formiraju timovi za razdruživanje je nedopustiva ratna provokacija, na koju Bošnjaci nikada pristati neće. Tu nema i ne treba biti dileme ni za koga. Kao što nema dileme da ponuda Bakira Izetbegovića, da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna, niti legalna, naveo je u svojoj izjavi za javnost predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić.

 

Kako je saopćeno iz SBB-a, Radončić smatra da nije legitimna, jer "za 25 godina upravljanja našim narodom ima porazan rezultat da smo postali najnerazvijeniji dio Evrope, nema državničke vizije, uspješnog ekonomskog razvoja, stvaranja novih vrijednosti, nema relevantnih međunarodnih komunikacija na visokom nivou, a bošnjački politički faktor, koji je naslijedio od svog oca i svih Bošnjaka, doveo je na najniži mogući nivo".

 

-Legalistički se, također, postavlja pitanje čemu onda Predsjedništvo BiH, kao vrhovni komandant Oružanih snaga BiH i čemu smisao postojanja naše državne vojne sile, ako se jedan stranački ili umišljeni nacionalni lider unaprijed nudi kao jedini mogući komandant. Sa gospodinom Izetbegovićem se mogu složiti u tome da Bošnjacima uvijek na umu mora biti spremnost da čuvaju i da se na svaki način bore za opstanak Bosne i Hercegovine, navodi Radončić.

 

On poziva Izetbegovića i Dodika da, kako kaže, napokon počnu raditi za građane i narod.

 

-Za početak, neka nabave dva miliona doza vakcina, neka zaustave svakodnevno masovno umiranje naroda na čiju zaštitu se javno pozivaju, neka prestanu sa bagatelnom rasprodajom državnih dionica po svijetu, neka vrate državne poslove u državne institucije i posvete se ekonomskom razvoju i zaustavljanju masovnog iseljavanja u inozemstvo. Jedini rat koji je potreban Bosni i Hercegovini je rat protiv pandemije, korupcije, nepotizma, zloupotrebe državnih funkcija i resursa u privatne i stranačke svrhe. Dosta je više prepadanja naroda, jer naša je država preživjela i mnogo opasnije papire od navodno Janšinog ili Dodikovog secesionističkog mlaćenja prazne slame, navodi Radončić.

 

U saopćenju se zaključuje kako će Bosna i Hercegovina sigurno i u miru još dugo i uspješnije živjeti, ali "Izetbegovićeva i Dodikova koaliciona vlast i dogovorene provokacije neće i ne trebaju".

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još