Ostala još samo četiri kluba

Krah Superlige: Atletico Madrid i Inter napustili brod koji tone

Sport21.04.21, 13:48h

Krah Superlige: Atletico Madrid i Inter napustili brod koji tone
Madriđani su obavijestili javnost, navijače i Superligu da nisu više dio projekta na čijem čelu je predsjednik Real Madrida Florentino Perez. To je na službenoj web stranici objavio i Inter

 

Poslije šest engleskih klubova (Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Tottenham, Arsenal), "separatističku" Superliga napustili su Atletico Madrid i Inter.


Madriđani su obavijestili javnost, navijače i Superligu da nisu više dio projekta na čijem čelu je predsjednik Real Madrida Florentino Perez. To je na službenoj web stranici objavio i Inter.


Od početnih 12, u takmičenju koje je jedva preživjelo dva dana, ostali su Real Madrid, Barcelona, Milan i Juventus.


U nedjelju u ponoć kao grom iz vedra neba stigla je vijest da 12 klubova odmetnika pokreću svoje takmičenje, svojevrsnu zatvorenu ligu.


Oštro su reagirali UEFA i FIFA, zaprijetivši klubovima izbacivanjem iz takmičenja, a njihovim igračima zabranu igranja za nacionalne timove. Pobunili su se i navijači širom svijeta, fudbaleri, uplela se i politika. Tako su s broda koji tone kasno u utorak iskočili Englezi, a danas njihovim stopama idu Španci i Italijani.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!