Zbog krivičnog djela zlostavljanje u službi

Saslušani policajci Armin Vrače i Jusuf Penava koji su tukli mladića u Mostaru

Hronika20.04.21, 20:29h

Saslušani policajci Armin Vrače i Jusuf Penava koji su tukli mladića u Mostaru
Postupajući tužilac Spomenko Jukić je kazao kako još nije dobio izvještaj od Federalne uprave policije, ali da očekuje brzo

 

 

Pripadnici MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona Armin Vrače i Jusuf Penava, koji su 10. aprila snimljeni kako udaraju mladića u Franjevačkoj ulici u Mostaru, saslušani su u Federalnoj upravi policije.

 

I kantonalno tužilaštvo HNK formiralo je predmet povodom navedenog slučaja, piše portal Bljesak.info. Postupajući tužilac Spomenko Jukić je kazao kako još nije dobio izvještaj od Federalne uprave policije, ali da očekuje brzo.

 

"Još nisam dobio izvještaj, prikupljaju se još neki podaci, ali biće brzo", kazao je Jukić te potvrdio da će policajci biti saslušani u Tužilaštvu HNK po prijemu izvještaja i pokretanja naloga za sprovođenje istrage.

 

Inače, policajcima se na teret stavlja krivično djelo zlostavljanje u službi po članu 182. krivičnog zakona Federacije BiH zbog čega mogu dobiti i pet godina zatvora.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!