SEDMICAMA GA NEMA U JAVNOSTI

Gdje je nestao načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović: 'Dugujem vam objašnjenje... Bilo je neprimjereno da ja kao doktor...'

Front20.04.21, 19:47h

Gdje je nestao načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović: 'Dugujem vam objašnjenje... Bilo je neprimjereno da ja kao doktor...'
Smatrao sam da je, bez obzira što objavljam javnu funkciju, bilo neprimjereno da ja, kao doktor, vršim bilo koju vrstu promocije putem socijalnih mreža, osim one koja se tiče borbe za živote i zdravlje ljudi, u vremenu kada dnevno od korone umire veliki broj naših sugrađana

 

 

Mnogi su primijetili da se već duže vrijeme načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović ne pojavljuje u javnosti, odnosno da se oglašava putem medija, a ni preko društvenih mreža, kako je to ranije radio.

 


Šta je razlog i šta se dešavalo prethodnih sedmica, Tanović je pojasnio oglasivši se putem svog Facebook profila:   


- Nakon pauze od nekoliko sedmica, posljednjih nekoliko dana sam ponovo počeo objavljivati radne retrospektive.
Dugujem objašnjenje našim sugrađanima, prijateljima i kolegama koji su primjetili da me nema u javnosti, a znali su da mnogo konkretnih stvari radimo.


Naime, smatrao sam da je, bez obzira što objavljam javnu funkciju, bilo neprimjereno da ja, kao doktor, vršim bilo koju vrstu promocije putem socijalnih mreža, osim one koja se tiče borbe za živote i zdravlje ljudi, u vremenu kada dnevno od korone umire veliki broj naših sugrađana.


Život se polako vraća u normalu, nadam se masovnijoj imunizaciji i da nećemo ući u “četvrti korona val”. Vjerujem da je taj teški period sada iza nas i da se nikada više slični scenarij neće ponoviti.

 

  • Dogovoreni konkretni koraci za početak realizacije projekta „Park šume Hum“, radni sastanak ministra privrede Kantona Sarajevo Adnana Delića sa predstavnicima Općine Novo Sarajevo i Uprave za šumarstvo KS. Velike stvari počinju uskoro da se realizuju.
  • Medžlisu Islamske zajednice Sarajevo uručena dezinfekciona i zaštitna sredstva za devet džamija koje se nalaze na području naše lokalne zajednice u cilju provođenja higijensko-epidemioloških mjera.
  • Malo ko se može pohvaliti sa 34 osvojena trofeja. Predstavljale su naš grad i državu u prestižnoj UEFA Ligi prvaka. SFK 2000 Sarajevo će imati podršku naše administracije.
  • Obilježen Dan Armije RBiH/ 29 godina je prošlo od osnivanja Armije Republike Bosne i Hercegovine.


Postavljam pitanje i sebi i drugima, da li danas znamo šta nam to znači i da li polako zaboravljamo sve što se zaboraviti ne smije!? - napisao je Tanović u svom FB postu.
 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još