Policija traga za napadačem

Nova pucnjava u SAD-u, pet osoba teško ranjeno

Hronika19.04.21, 09:38h

Nova pucnjava u SAD-u, pet osoba teško ranjeno
Vlasti su saopćile da su ranjene osobe u životnoj opasnosti, a policija je u potrazi za bijelim automobilom Ford iz kojeg je napadač pucao, navodi se u izvještaju

 

Pet osoba je hospitalizovano nakon što su zadobili prostrijelne rane u pucnjavi u prodavnici alkoholnih pića u Shreveportu u državi Louisiana, izvijestila je u nedjelju navečer televizijska stanica KSLA.

 

Vlasti su saopćile da su ranjene osobe u životnoj opasnosti, a policija je u potrazi za bijelim automobilom Ford iz kojeg je napadač pucao, navodi se u izvještaju, javlja Reuters.

 

Ovaj incident se dogodio u jeku obnovljene rasprave o američkoj kontroli oružja, podstaknute incidentom prošle sedmice kada je naoružani čovjek ubio osam ljudi i povrijedio nekoliko drugih u objektu FedEx-a u Indianapolisu prije nego što je sebi oduzeo život.

 

U nedjeljnom incidentu u Shreveportu, četiri osobe bile su ispred prodavnice, u aveniji Hearne, dok je jedna osoba bila u prodavnici kada se dogodila pucnjava, navodi se u izvještaju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!