Stigao odgovor gradonačelniku Istočnog Sarajeva

Dr. Stevanović nakon Ćosićeve podjele Srba na prave i federalne: Postoje i 'ko fol Srbi', a moj drug Vojin je 'distrikt Srbin'

Front16.04.21, 10:05h

Dr. Stevanović nakon Ćosićeve podjele Srba na prave i federalne: Postoje i 'ko fol Srbi', a moj drug Vojin je 'distrikt Srbin'
Ja ne mogu da priznam neke Dragane koji pričaju neku priču koja nema veze sa vezom, i koja je okrenuta protiv vlastitog naroda, kazao je između ostalog gradonačelnik Istočnog Sarajeva

Ljubiša Ćosić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, čiji je zahtjev za skidanjem ploča u Ferhadiji i Vijećnici na kojima stoji termin "srpski zločinci", te mijenjem imena ulica u Sarajevu izazvao buru reakcija, tokom gostovanja na N1 je kazao da to vrijeđa jedan konstitutivni narod u BiH, da se zbog toga osjećaju nesigurno.

 

Govorio je i da ne priznaje sud u Haagu, da smatra kako 95 posto Srba isto misli, te je pojasnio termin "federalni Srbi" na što je reagovao dr. Dragan Stevanović, ugledni sarajevski ljekar i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva.

 

Ćosić je, naime, naglasio da "ne priznaju sud u Hagu jer je presudio toliki broj Srba, na toliko godina".

 

- A ko je pobio Srbe? Nemojte mi pričati o federalnim Srbima. Nemojte mi pričati o vašim federalnim Srbima iz Sarajeva. Nađete neku dvojicu, trojicu likova koji nisu bili u stanju da predstavljaju svoj narod tamo gdje treba da ga predstavljaju i oni nama pričaju priče, kazao je Ćosić te na pitanje ko su federalni Srbi, dodao:

 

- Federalni Srbi su Srbi koji žive u Federaciji i pričaju vašu priču. Ja ne mogu da priznam neke Dragane koji pričaju neku priču koja nema veze sa vezom, i koja je okrenuta protiv vlastitog naroda, kazao je Ćosić.

 

"Očito da nisam dobro pročitao Ustav BiH ali tu je gradonačelnik Istočnog Sarajeva da mi pojasni", napisao je dr. Stevanović na svom Facebooku te dodao:  

 

"Dakle, sada znam da postoje:

 

federalni Srbi,

 

pravi, čistokrvni Dodikovi Srbi,

 

opozicioni u RS-u "ko fol Srbi"

 

moj drug Vojin, "distrikt Srbin".

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 166

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još