rok za upotrebu doza je jun

Uskoro početak vakcinacije Sarajlija u Zetri: Agencija za lijekove odobrila AstraZeneca vakcine

Hronika15.04.21, 19:57h

Uskoro početak vakcinacije Sarajlija u Zetri: Agencija za lijekove odobrila AstraZeneca vakcine
Nakon što je Agencija za lijekove BiH odobrila ove vakcine za upotrebu, u Sarajevu bi iduće sedmice trebalo da počne vakcinacija starijih i lica sa hroničnim oboljenjima

 

Agencija za lijekove BiH dala je saglasnost za upotrebu vakcina proizvođača AstraZeneka, koje je Srbija poklonila Kantonu Sarajevo.

 

Prema Agenciji za lijekove, ispitani uzorak odgovara deklarisanom zahtjevu kvaliteta u pogledu ispitanih parametara i utvrđeno je da vakcina sadrži sve podatke koje zahtijevaju važeći propisi i rezultati ispitivanja u postavljeninm granicama kvaliteta.

 

Rok za upotrebu vakcina je jun ove godine.

 

Na Međunarodni aerodrom u Sarajevo je 9. aprila avionom Air Serbie dopremljeno 10.000 vakcina AstraZeneka, od ukupno 20.000 doza, koje Srbija poklanja Kantonu Sarajevo.

 

Nakon što je Agencija za lijekove BiH odobrila ove vakcine za upotrebu, u Sarajevu bi iduće sedmice trebalo da počne vakcinacija starijih i lica sa hroničnim oboljenjima.

 

Vakcinacija će biti provođena u sportskoj dvorani "Zetra", gdje će biti postavljeno 30 punktova, javlja Srna.

 

(Srna/Oslobodjenje, DEPO PORTAL/mr)Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!