reakcija povodom 'non papera'

SDP: BiH opstaje kao nezavisna država, nikakvi kukavički papiri to ne mogu promijeniti

Front15.04.21, 18:02h

SDP: BiH opstaje kao nezavisna država, nikakvi kukavički papiri to ne mogu promijeniti
- Očekujemo da vlasti u Bosni i Hercegovini nužnu pažnju posvete ovom problemu, kao i da se znatno više angažuju na rješavanju stvarnih unutrašnjih pitanja, poput nabavke vakcina, migrantske krize i galopirajućeg rasta cijena - saopćeno je iz SDP-a

Iz Socijaldemokratske partije BiH oglasili su se povodom "non papera", čiji je autor navodno slovenski premijer Janez Janša i u kojem se govori o podjeli BiH i pripajanju njenih dijelova Srbiji i Hrvatskoj.

 

- U vezi s pričom o "non paperu", SDP BiH inicijativu koja je, navodno, potekla od radikalnih desničarskih snaga unutar Evropske unije smatra nesuvislom, nepotrebnom i nemogućom.

 

Bosna i Hercegovina neupitno opstaje kao nezavisna, samostalna država i nikakvi kukavički, nepotpisani ili podmetnuti papiri to ne mogu promijeniti niti osujetiti put Bosne i Hercegovine ka NATO-u i EU. Napominjemo da je SDA članica iste porodice stranaka, Evropske narodne stranke, kao i vladajuća stranka Janeza Janše u Sloveniji– Slovenačka demokratska stranka - navode iz SDP-a

 

Pozvali su SDA da putem Evropske narodne stranke traži odgovore i ogovornost slovenskih kolega, kako je to SDP BiH učinio zahtijevajući i osiguravši isključenje SNSD-a iz Socijalističke internacionale.

 

- Očekujemo da vlasti u Bosni i Hercegovini nužnu pažnju posvete ovom problemu, kao i da se znatno više angažuju na rješavanju stvarnih unutrašnjih pitanja, poput nabavke vakcina, migrantske krize i galopirajućeg rasta cijena - saopćeno je iz SDP-a.

 

(DEPO PORTAL/rm)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još