VIDEO/ OTVORENO O DESNIČARSKIM MAHINACIJAMA

Zastupnik Bundestaga tvrdi: Janšino pismo završit će u kanti za smeće... Želi da se svidi Orbanu, nije BiH spala na taj nivo!

Front14.04.21, 21:24h

Zastupnik Bundestaga tvrdi: Janšino pismo završit će u kanti za smeće... Želi da se svidi Orbanu, nije BiH spala na taj nivo!
Ne smijemo se iritirati što je neki Janša neki papir napisao, da bi se svidio Orbanu. Na taj nivo nismo pali, pogotovo nije pala BiH - poručio je gost N1

 

 


Zastupnik u njemačkom Bundestagu Josip Juratović je u Pressingu na N1 kazao da će navodni non-paper Janeza Janše završiti u kanti za smeće, kao i mnogi drugi prije njega. Poručio je narodu Bosne i Hercegovine da se ne iritira navodima premijera Slovenije, koji želi da se svidi Viktoru Orbanu, jer BiH nije pala na taj nivo.

 


- Ti desničari – oni su možda jaki u svojim regijama, ali na evropskom planu su margina i ostat će margina. Ono što narodu moramo reći, što duže podržavate te desničare, to duže morate gledati kako vaša djeca napuštaju vašu zemlju - rekao je Juratović za N1.


- Janša može pričati šta hoće. on je u Sloveniji, on zastupa u Sloveniji. Ja vjerujem da i slovenački narod takve projekte ne shvata ozbiljno. Ne smijemo se iritirati što je neki Janša neki papir napisao, da bi se svidio Orbanu. Na taj nivo nismo pali, pogotovo nije pala BiH - poručio je gost N1.


- Ne smijemo se baviti takvim glupostima i papirima koji kruže Evropom. Ja sam ovdje masu papira doživio, analiza, prijedloga, sve je to završilo u korpi za smeće, tako će i ovo završiti - jasan je bio Juratović.


On je pojasnio da je budućnost Evrope jasna, jasna je i agenda.


- Ko želi sa EU, uvijek je dobro došao. Ko želi ostati u srednjem vijeku, neka ostane - dodao je.


Gost Pressinga na N1 je rekao da desničari uvijek imaju ozbiljne namjere.


- Koliko je taj papir ozbiljna stvar – i kako će se EU baviti tim, sumnjam u to. Barem što se tiče pitanja podjele pojedinih zemalja - rekao je.


Što se Njemačke tiče – ta zemlja je toliko jaka da neće mijenjati kurs prema Zapadnom Balkanu – istakao je Jurković te dodao:


- Što se tiče Amerike i EU – mislim da tu nema razlike. Mi smo zajedno, taj atlantski savez, što se tih pitanja tiče, je apsolutno na istom pravcu i agendi.


Više pogledajte u snimku razgovora u Pressingu...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još