u toku radovi na preuređenju

Zetra se sprema za masovnu vakcinaciju, niko ne zna kada će ona početi, građani kažu: Ražanj je spreman, zec je u šumi!

Hronika14.04.21, 19:11h

 Zetra se sprema za masovnu vakcinaciju, niko ne zna kada će ona početi, građani kažu: Ražanj je spreman, zec je u šumi!
U toku su radovi na preuređenju sarajevske dvorane Zetra. Postavljaju se podovi. U petak počinje postavljanje 30 vakcinalnih punktova. Iako termin početka masovne vakcinacije još nije poznat, radi se kao da će vakcine sutra doći

 

Teško je sabrati broj oboljelih od koronavirusa, no lakše ide sabiranje pristiglih vakcina u BIH. U KS trenutno raspolažu sa 10.000 doniranih iz Srbije, namijenjene su osobama iz gerontoloških centara i Domova za starije. Kada će početi masovna imunizacija ne svih građana to se ne zna. Građani kažu: Ražanj je spreman, zec je u šumi!

 

U toku su radovi na preuređenju sarajevske dvorane Zetra. Postavljaju se podovi. U petak počinje postavljanje 30 vakcinalnih punktova. Iako termin početka masovne vakcinacije još nije poznat, radi se kao da će vakcine sutra doći.

 

“Biće pet administratora koji će vršiti trijažu, putem mobitela, što manje papira, da sve bude digitalizirano da nam se ne stvaraju čepovi, gužve. Gospoda koja radi na toj implementaciji je radila i u Republici Srbiji tako da imaju iskustva”, pojasnio je Ademir Spahić, glavni medicinski tehničar JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo.

 

S ovim kapacitetima u Zetri bi se dnevno moglo vakcinisati 8.000 osoba. U ovoj fazi vakcinacije prioritet će biti osobe starije od 75 godina.


Zetra se sprema za masovnu imunizaciju

 

Tehnički-operativno Zetra je spremna za masovnu vakcinaciju. No, postavlja se pitanje može li se govoriti o masovnoj imunizaciji ako još uvijek nisu imunizirani ljekari, njih 2.000 u KS, vakcinisano je pola, ili starije osobe iz gerentoloških i domova za starije osobe.

 

(N1, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!